Nieuws/Vrouw
1445364315
Vrouw

Geef die jurk een stoel... KLM redt huwelijk!

Vrouw krijgt bruidsjurk aan

Vrouw krijgt bruidsjurk aan

Een Nederlandse bruid heeft de afgelopen nachten geen oog dichtgedaan omdat ze haar trouwjurk niet mocht meenemen in de cabine van een KLM-vlucht naar Nice. Volgende week trouwt ze in de mondaine badplaats Cannes. Maar onze nationale vliegmaatschappij strijkt nu bij hoge uitzondering de hand over het hart. "De bruid zal enorm blij en opgelucht zijn."

Vrouw krijgt bruidsjurk aan

Vrouw krijgt bruidsjurk aan

Haar weddingplanner Vivian ter Huurne: "Het is een peperdure designjurk van behoorlijke omvang. Die mag beslist niet worden gevouwen en natuurlijk ook niet kwijtraken. Daarom wilde de bruid de jurk draperen over de stoel naast zich, maar dat mocht eerst niet. Ze was ontroostbaar."

Evacuaties

Het was voor de bruid geen optie om tijdelijk afstand te doen van de jurk en deze te laten vervoeren door een koerier, volgens de weddingplanner. "Ze is zo zorgzaam voor de jurk als een moeder voor haar kind." Zelf meerijden met de jurk naast zich op een stoel was ook geen optie voor de bruid.

KLM stelt in de veiligheidsvoorwaarden duidelijk dat trouwjurken op Europese vluchten alleen in het ruim meegenomen mogen worden, omdat er geen plek is in opbergbakken en ze als rondslingerend los object op een stoel gevaar opleveren bij noodprocedures en evacuaties.

Coulance

Ter Huurne smeekte om coulance van de KLM-bemanning. "Het gaat om het bruidspaar met een tiental familieleden op die vlucht naar Nice, allemaal in businessclass. Daar is de middenstoel vrij, dus dan gaat de jurk prima passen. In totaal vliegen er zestig mensen mee naar de bruiloft." Het bruidspaar wenst vanwege hun bekendheid in de sportwereld verder anoniem te blijven. Een KLM-woordvoerder liet zondagavond weten dat er "voor één keer een uitzondering wordt gemaakt."

Geheim

Ter Huurne is enorm opgelucht dat KLM de hand over het hart strijkt en de kostbare jurk een plekje in de cabine geeft. "Ik mag niet zeggen hoe de jurk er precies uitziet, maar ik kan wel verklappen dat hij prachtig is."

Tekst: Paul Eldering

Dit artikel staat vandaag in De Telegraaf.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.