Nieuws/Vrouw
1445759474
Vrouw

Weekcolumn Marjolein: Na anderhalf uur hangen we hijgend tegen een boom

Vandaag begint onze Stappen Challenge waarin we je uitdagen om elke dag 10.000 stappen te zetten. Onze Marjolein Hurkmans zet alvast haar beste beentje voor in haar wekelijkse column in VROUW magazine. Lees haar eerste column hier!

Tienduizend stappen per dag, het is geen kattenpis. Zelfs niet voor een wandelaar. En je gelooft het niet, maar dat ben ik wel. Vooral wegens verregaande onsportiviteit op ieder ander gebied eigenlijk. Ik kan verder niks. Mijn motoriek is naadje en ik vang nog geen toegeworpen sleutelbos, laat staan een volley- of basketbal. En verder ben ik eigenlijk ook liever lui dan moe.

De paden op, de lanen in

Wandelen trek ik nog net. Een beetje flierefluitend de paden op, de lanen in. Heb ik het gevoel dat ik toch nog iets aan beweging doe. En de hond is ook weer blij. Strijken we daarna samen in een leuk kroegje neer voor de welverdiende bak water en het kopje cappuccino.

Maar bij zo'n wandeling zetten we geen 10.000 stappen, zo ontdek ik nadat ik een stappenteller heb geïnstalleerd op mijn telefoon. We zetten er gemiddeld zo'n 6000; nog net geen 5 kilometer. En dat is niet genoeg. De komende weken willen we namelijk met 10.000 lezeressen 10.000 stappen per dag gaan zetten, wat neerkomt op ongeveer 8 kilometer. Een uitdaging, zal ik maar zeggen.

Worstelen en wegglijden

Ik probeer het uit tijdens een weekendje in Frankrijk. Met een wandelboek dat de mooiste tochten van deze streek beschrijft. Het begint prima. Maar dan gaat het vals plat omhoog. "Zo moet het niet blijven", mopper ik tegen mijn man. "Dan wandel ik toch liever in een platte polder." En dan begint het: rotsige paden omhoog, worstelen door bramenstruiken, wegglijden over bemoste stenen. Na anderhalf uur hangen we hijgend tegen een boom.

"4,3 km", zegt de Stappenteller. "5.894 stappen." Venijnig vermeldt het er nog achteraan: "175 in gezond tempo." Man en zoon zorgen er met man en macht voor dat ik telefoon met stappenteller niet ritueel begraaf. Joh, nog maar vijf weken te gaan.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.