Nieuws/Vrouw
1447441744
Vrouw

GeZondigen Havermoutrepen met chocola

Het is natuurlijk nooit verkeerd om aan het begin van het nieuwe jaar te letten op wat je eet, maar minderen op smaak? Dat is nergens voor nodig! Dus bedacht ik deze heerlijke repen, die naast gezonde ingrediënten ook pure chocolade bevatten!

Wat heb je nodig

Voor ongeveer 20 stuks

  • 200 gram dadels, zonder pit
  • 50 gram pindakaas
  • 3 rijpe bananen (ongeveer 500 gram)
  • 125 gram havermout
  • 50 gram cornflakes
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 75 gram bloem
  • 100 gram pure chocola (in stukjes of gebruik chocolate chips)
  • Verder nodig: bakblik (30x20cm), bakpapier, oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Hak de dadels in kleine stukjes en prak de bananen met de pindakaas helemaal fijn.
  2. Meng de havermout, dadels, zonnebloemolie, bloem, cornflakes en het bananenprakje door elkaar tot alles goed is gemixt.
  3. Voeg dan de stukjes chocola toe en meng nog een keer goed. Doe dit in het bakblik, dat je hebt bedekt met bakpapier, en bak het 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Haal het blik daarna uit de oven, laat even afkoelen en zet het dan nog een uurtje koud weg in de koelkast.
  5. Haal het vervolgens uit het bakblik en snijd in reepjes. Bewaar deze lekkere tussendoortjes in een luchtdichte trommel.

Dit recept staat in het Good Food Kookboek, waaraan ik meewerkte. Daarin staan 50 recepten van topchefs en bekende foodies. Met ieder verkocht boek kunnen 40 kinderen in Malawi worden voorzien van een maaltijd. Met recht een goed kookboek dus!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.