Nieuws/Vrouw
1450593219
Vrouw

Hadewych: Ik val ook af en toe op vrouwen

Heleen en Hadewych

Heleen en Hadewych

Eindelijk zit schrijfster Heleen van Royen (53) aan tafel met actrice/zangeres Hadewych Minis (41). Er valt namelijk veel te bepraten. Over de nieuwe voorstelling van Hadewych, over liefde en hoekig zijn... En over seks natuurlijk.

Heleen en Hadewych

Heleen en Hadewych

Heleen: "Laten we het over seks hebben. Vrouwen en seks, daar hangt gewoon een taboesfeer omheen. Het kan niet, het is ingewikkeld, het moet achter gesloten deuren, of erger: verborgen blijven. Er is veel schaamte. Als mannen van seks houden zijn het helden, als vrouw ben je meteen een hoer. Herken je dat verschil als het gaat tussen mannen en vrouwen en seks?"

Hadewych: "Zeker. Zoals ik het vuur aan mijn schenen leg in mijn carrière en alles wil proberen, heb ik dat ook in mijn zoektocht naar mannen gedaan. Ik val voornamelijk op mannen, en ook af en toe op vrouwen, en heb vroeger best rondgekeken naar wat voor smaken en soorten mannen er zijn. Gek genoeg voelde dat voor mij heel oké, ik vind het spel van versieren ook leuk. Maar de mensen om me heen, mannen én vrouwen, die dat zagen gebeuren vonden dat confronterend. Zij zagen dat helemaal niet als normaal."

Heleen: "Hoe komt dat?"

Hadewych: "Toch dat idee dat je dan een hoer bent, terwijl het daar helemaal niks mee te maken heeft. Het is best gek dat genieten van seks als iets raars wordt gezien. We vinden ook: je moet je aan één man geven. En ik snap dat, want ik vind het ook leuk om alleen met Tibor te zijn en ben ook monogaam, maar toen ik jong was heb ik me daar gelukkig wel vrij in gevoeld."

Heleen: "Zie je dat ook bij je dochter?"

Hadewych: "Het grootste verschil tussen mijn zoon en dochter is dat er bij Salvador altijd geluid uitkomt en Catalina vrij rustig is. Maar mijn zoon is heel scherp, die ziet dingen heel goed. Ik had bronchitis en was thuis en toen zei hij: 'Mama ben je niet gewoon ziek omdat je het maken van je voorstelling zo eng vindt?'

'Jeetje', dacht ik, 'hij doorziet het zo goed'. Maar over mijn dochter, ik zie ook dat ze heel vrij is in haar lichaam. En dat wil ik haar ook volledig kunnen geven. Maar ik vind het ook spannend. Want hoe kan ik dat het beste in goede banen leiden; dus dat ze zich vrij voelt en vrouwelijk, maar dat ze ook voorzichtig is?"

Heleens hele interview met Hadewych Minis lees je in het nieuwe VROUW Magazine (elke zaterdag bij De Telegraaf).

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.