Vrouw/Lekker in je vel challenge
1464803264
Lekker in je vel challenge

Lekker in je vel challenge

Boodschappenlijstje #1 van de Lekker in je vel-challenge

Tijdens de Lekker in je vel-challenge 2020 staat de Vlaamse tv-kok Pascale Naessens (50) je bij op weg naar een gezonde leefstijl en een goed begin van het nieuwe jaar. Elke week deelt ze een gezond weekmenu. Daarnaast hebben we een bijpassend boodschappenlijstje om het nog makkelijker te maken.

Maandag

Ontbijt - Fruitontbijt

- 700 gr - 1 kg gemengd fruit en bessen (geen bananen of druiven)

- 80 gr gemengde zaden en pitten (lijn-, chiazaad, zonnebloem-, pompoenpitten)

- 200 gr volle yoghurt

Lunch - Gebakken knolselderij en witlof met garnalen en hazelnoten

- 600 gr Hollandse garnalen

- 600 gr knolselderij

- 6 stronkjes witlof

- 2 handjesvolle geroosterde hazelnoten

- hazelnootolie

Avondeten - Heerlijk gehakt met prei

- 300 gr gehakt

- 3 preien

- 2 tomaten

- 50 gr bladpeterselie

- 3 teentjes knoflook

- 1 eetlepel mosterd

- 4 lente-uitjes

- gemengde verse kruiden

Dinsdag

Ontbijt - Fruitontbijt (van gisteren)

Lunch - Gebakken knolselderij en witlof met garnalen en hazelnoten (van gisteren)

Avondeten - Kabeljauw met dikke erwtensoep en groene kurry

- 2 dikke kabeljauwfilets

- 400 gr erwten

- 2 teentjes knoflook

- 1 eetlepel groene currypasta

- 1 takje bladpeterselie

Woensdag

Ontbijt - Bosbessen met een crumble van zaden, havermout en honing

- 600 gr gemengde diepvriesbessen

- 50 gr havermout

- 50 gr zaden

- honing

* Tip: Maak extra voor de volgende dag.

Lunch - Nestje van paksoi en champignons

- 300 gr bruine champignons

- 2 eieren

- 8 bladeren paksoi

- 2 teentjes knoflook

- nootmuskaat

* Tip: Paksoi kan vervangen worden door boerenkool.

Avondeten - Quinoa met groenten

- 100 gr quinoa

- 0,5 pompoen

- 8 trostomaatjes

- 2 gekookte rode bieten

- 4 sjalotten

- 6 teentjes knoflook

- gedroogde tijm

* Tip: Maak extra voor de volgende dag.

Donderdag

Ontbijt - Bosbessen met een crumble van zaden, havermout en honing (van gisteren)

Lunch - Quinoa met groenten (van gisteren)

Avondeten - Curry van rode biet en kip

- 300 gr kippenborsten

- 100 gr sjalotten

- 5 dl rode wijn

- 2 rauwe rode bieten

- 2 wortelen

- 3 eetlepels tandooricurry

Vrijdag

Ontbijt - Havermoutpap

- 80-100 gr havermoutvlokken

- 300 ml kokosmelk

- 100 gr bosbessen

- 50 gr walnoten

Lunch - Gestampte en gebakken bloemkool met paddenstoelen

- 250 gr bruine champignons

- 1 bloemkool

- 1 handvol pompoenpitten

Avondeten - Oosterse wokschotel met spruiten en scampi

- 400 gr spruiten

- 10 scampi's

- 100 gr shiitake

- 1 ui

- 2 cm gember

- 1 lente-ui

- 2 tentjes knoflook

- sesamzaadjes

- sojasaus

Zaterdag

Ontbijt - Spiegelei met rode biet en spinazie

- 2 gekookte rode bieten

- 300 gr spinazie

- 4 eieren

* Tip: spinazie kan vervangen worden door boerenkool.

Lunch - Wortelen met spekblokjes en erwten

- 200 gr spekblokjes

- 100 gr erwten

- 250 gr passata

- 3 grote/dikke wortelen

Avondeten - No waste recept: Groenten met feta en noten

- 500-700 gr verschillende restjes groenten

- 1 pakje feta

- 1 handvol noten

- gemengde verse kruiden

Zondag

Ontbijt - Warm fruit in een heerlijke crème van kokosmelk

- 300 gr fruit

- 2 eidooiers

- 15 eetlepels kokosmelk

- 1 handvol amandelschilfers

- 1 eetlepel honing

Lunch - Witlof opgevuld met geitenkaas en dadels

- 4 stronkjes witlof

- 200 gr geitenkaas

- 4 dadels

- 1 handvol walnoten

Avondeten - Gegrilde zalm met groenten en nori

- 2 stukken zalm (met vel)

- 100 gr spruiten

- 1/2 broccoli

- 1 norivel

- 1/2 chilipeper

- 2 teentjes knoflook

- sap van 1/2 limoen

- 100 gr peulen

- 2 eetlepels sojasaus

Heerlijk dessert

- 200 gr mascarpone

- 150 gr blauwe bessen

- 2 eidooiers

- 30 gr kokosbloememsuiker

Praten met andere deelnemers?

Dat kan op onze speciale besloten Facebook-groep. Meld je hier aan!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.