Vrouw/VROUW magazine
1466911893
VROUW magazine

VROUW Magazine

Recept: smullen van triple smashburgers!

Smullen van triple smashburgers.

Smullen van triple smashburgers.

Culi-expert Marjolein: „De zomer is niet mijn favoriete seizoen en zeker niet als de temperatuur boven de 20 graden komt. Veel te warm. Wat ik altijd wel erg leuk vind: vanaf een terrasje naar mensen kijken. En ach, over 154 dagen is het gelukkig alweer Kerstmis! Maar nu maken we eerst triple smashburgers.”

Smullen van triple smashburgers.

Smullen van triple smashburgers.

Ingredienten

(Voor 2 porties)

  • scheutje zonnebloemolie
  • 360 g ribeye
  • versgemalen peper en zout naar smaak
  • 4 plakjes cheddar
  • 2 grote hamburgerbroodjes met zaadjes, doormidden gesneden
  • 4 el barbecuesaus
  • handvol rucola
  • 4 dunne lange plakken augurk
  • ½ tomaat, in plakjes
  • 1 rode ui, in dunne ringen

Verder nodig:

  • gas- of houtskoolbarbecue met deksel, vleesmolen, grillplaat

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de barbecue tot ongeveer 200 °C. Verwarm de grillplaat mee en vet die in met een beetje olie.

Stap 2

Maal de ribeye in de vleesmolen tot gehakt (of vraag de slager dit te doen). Kruid het gehakt met peper en zout en maak er vier balletjes van 90 gram van.

Stap 3

Leg de balletjes gehakt goed uit elkaar op de hete grillplaat en druk ze plat. Draai de hamburgers één keer om wanneer ze mooi bruin zijn geworden aan de zijkant.

Stap 4

Leg nu direct een plakje kaas op elke burger, zodat de kaas mooi kan smelten. Gril de burgers, afhankelijk van dikte en gewenste gaarheid, 4-8 minuten.

Stap 5

Bestrijk de hamburgerbroodjes met wat olie en gril die ook op de barbecue. Bestrijk de onderste helft van de broodjes met een lepel barbecuesaus. Leg de sla en augurk erop en daarop de hamburgers.

Stap 6

Leg op de burgers de plakjes tomaat en uiringen en lepel er nog wat saus over. Druk de bovenkant van de broodjes aan de binnenkant iets in en leg deze ’deksels’ op de hamburgers.

Dit artikel staat in het nieuwe VROUW Magazine (elke zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen. Wil je niets van VROUW missen? Speciaal voor de trouwste lezeressen versturen we elke dag een mail met al onze dagelijkse hoogtepunten. Abonneer je hier.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.