Vrouw/VROUW magazine
146790585
VROUW magazine

VROUW magazine

Volendam in je huis: een pannetje gestoofde paling maken

Culi-expert Marjolein: „Uit Volendam komen niet alleen veel artiesten en sporters, je kunt er ook nog eens heerlijk eten. Wat? Vis natuurlijk. En eigenlijk kun je niet om een pannetje gestoofde paling heen. Voor wie durft: maak het zelf (zie het paling-recept onder).”

Ingrediënten paling-recept

  • 2 kilo aal (paling)
  • 125 g roomboter
  • Scheutje azijn
  • Peper en zout
  • Verse peterselie

Bereidingswijze paling-recept

Stap 1

Stroop de paling, was met koud stromend water. Snijd ze in stukjes van ± 5 cm. Bestrooi met zout en een beetje peper.

Stap 2

Spoel een pan met water en maak ’m niet droog. Zet de stukjes rechtop naast elkaar in het pannetje, zodat het net past.

Stap 3

Laat het water op hoog vuur verdampen, blus af met de azijn. Verdeel de boter er in blokjes over en laat het op laag vuur en met deksel op de pan in 30-45 minuten gaar stoven.

Stap 5

Bestrooi het gerecht met gehakte peterselie. Lekker met gekookte aardappelen en bietjes.

Nog meer recepten proberen met vis? Maak dan eens zelf vissticks met heerlijke limoensaus erbij. Of ga voor een volledig gerecht met rosti en gerookte forel!

Dit recept staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.