Vrouw/Seks & Relaties
1468066431
Seks & Relaties

The Polyamorie files 69: 'Ga dan weg, stom wijf!'

The Polyamorie Files 69: 'Ga dan weg, stom wijf!'

The Polyamorie Files 69: 'Ga dan weg, stom wijf!'

Ella (41) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar gelukkig getrouwd. Ella gaat naar de barman, maar die blijkt andere gevoelens en verwachtingen te hebben dan zij.

The Polyamorie Files 69: 'Ga dan weg, stom wijf!'

The Polyamorie Files 69: 'Ga dan weg, stom wijf!'

Het zweet staat op mijn rug als ik hijgend onze straat in fiets. Mijn handen trillen en ik voel me misselijk. Nog maar een paar minuten geleden stond ik te zoenen met de barman. Ik maakte me los uit onze kus en vertelde hem dat ik het leuk vond om hem weer te zien, maar dat ik hem niet echt gemist had. Ik wilde eerlijk tegen hem zijn.

Ga weg

Voor ik het wist, veranderde zijn bui. Hij draaide zich om en toen ik zijn schouder aanraakte, leek het wel alsof hij gestoken werd. “Ga weg Ella”, zei hij rustig. Toen ik hem nog een keer probeerde aan te raken, draaide hij zich om, zijn blauwe ogen stonden kwaad. “Ga dan weg, stom wijf! Eerst maak je mijn relatie kapot en nu moet je me niet meer? Donder op naar je gezin dan! Flikker op!”

Met open mond keek ik hem aan. Er ging van alles door me heen, maar ik wist echt niet wat ik moest zeggen. Zonder me nog aan te kijken, liep hij terug het café in. “Hé, wacht nou even”, riep ik hem na, waarna hij weer naar buiten stormde. Weer duwde hij me tegen de muur, maar dit keer niet om te zoenen. “Je maakt me kapot Ella, dat is wat je doet. Mij, mijn relatie. Ik wil je nooit meer zien!” Ik keek naar mijn bovenarm die hij stevig tegen de muur drukte, hij volgde mijn blik, liet los en liep met hangende schouders weer naar binnen.

Zijn initiatief

Op de fiets naar huis gaan al onze gesprekken en ontmoetingen door mijn hoofd. Ik begrijp echt niet waarom hij nu zo boos is. Hij was juist degene die steeds naar mij toe kwam, het was allemaal zijn initiatief. Ik snap gewoon niet wat er nu gebeurd is of wat hij nu eigenlijk van me verwachtte, maar ik durf het hem nu ook echt niet meer te vragen.

Thuis zeg ik niets tegen Jeff, ik ben veel te bang dat hij denkt dat ik er een zooitje van heb gemaakt. Of dat hij naar de kroeg toe gaat om de barman op te zoeken. Ik doe zo luchtig mogelijk tegen mijn man en ga snel naar bed. Die nacht kan ik uiteraard weer niet slapen en check ik zo ongeveer ieder uur mijn telefoon.

Hoofd op hol

De volgende ochtend in de salon vertel ik Lize wat er gebeurd is. “Hij is verliefd op je El, je hebt zijn hoofd op hol gebracht.” Ik zucht. “Ja, dat denk ik ook, maar ik snap er niks van. Ik dacht juist dat het iets eenmaligs was. Ik ben bijna twee keer zo oud en bovendien heeft hij een vriendin.” Lize onderbreekt me. “Die hád hij El. En verder denk ik dat je je nu niet zo druk moet maken, je kunt er toch niets mee. En dat wil je toch ook niet?”

Ik lach en haal mijn schouders op. “Ik kan al dat drama niet aan hoor, dit doe ik echt nooit meer.” Lize pakt haar telefoon en komt naast me zitten. “Weet je wat jij moet doen? Online gaan daten. En dan kun je gewoon eerlijk zijn over wat je wil. Dus wel seks, maar geen relatiegedoe.”

Online daten

Ik duw haar weg. “Doe effe normaal joh, dat wil ik echt niet. Dan weet je nooit wie je voor je hebt, levensgevaarlijk.” Ze rolt met haar ogen. “Nee joh, dat is tegenwoordig echt niet meer zo. Er staan gewoon foto’s bij en zo. En je kunt toch eerst chatten met iemand? Je hoeft niet meteen af te spreken. En als je afspreekt, doe je dat ergens waar veel mensen zijn.”

Ik kijk haar met grote ogen aan. “Doe jij dat weleens dan? Afspreken via zo’n app? Met iemand die je nog nooit hebt gezien?” Ze knikt en laat haar telefoon zien. “Ja joh, iedereen doet het. Ik heb een paar apps. Als ik seks wil, stuur ik gewoon een berichtje naar iemand met een goeie kop. Het is echt niet zo gevaarlijk en moeilijk als je denkt, hoor. Probeer het nou gewoon maar eens!”

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.