Vrouw/Praat Mee
1468278747
Praat Mee

'Dat was mijn grootste dilemma ooit'

Wanhopige vrouw

Wanhopige vrouw

In de documentaire Erwin Olaf - The Legacy worstelt de beroemde fotograaf met een enorm dilemma: hij moet in Amerika (Palm Springs) fotograferen voor de (inmiddels afgelopen) dubbeltentoonstelling in Den Haag maar zijn moeder, Lida Springveld, zal hoogstwaarschijnlijk in zijn afwezigheid sterven. Hij vraagt zich af: 'Zal ik gaan of blijven?'.

Wanhopige vrouw

Wanhopige vrouw

Hoewel er door zijn broers Jos en Ron niet helemaal hetzelfde over gedacht lijkt te worden, besluit Erwin Olaf met pijn in zijn hart te gaan. Zijn moeder overlijdt inderdaad niet veel later, op 27 september 2018. Voor de uitvaart op 5 oktober komt Erwin Olaf - die zelf sinds 1996 kampt met longemfyseem - eerder terug uit de VS.

Dilemma

Robert ten Brink overkwam in 2015 iets soortgelijks, maar dan andersom. Zijn moeder (90) overleed weliswaar toen hij nog in Nederland was (de avond ervoor), maar de presentator miste de uitvaart.

Dat moet ook voor Ten Brink een enorm dilemma geweest zijn, maar hij moest met acht families naar Australië voor zijn programma All you need is love families herenigen en vond ook: 'Afzeggen is geen optie'. De uitvaart volgde hij via een videoverbinding vanuit zijn hotelkamer in Adelaide.

Praat mee

Het dilemma bezorgde beide heren - begrijpelijk - enorme kopzorgen. Heb jij weleens voor zo'n groot (soortgelijk) dilemma gestaan? Zo ja, hoe heb jij toen gehandeld? Was iedereen het eens met jouw besluit? Wie heeft jou (niet) gesteund? Praat mee!

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook een bijzonder (soortgelijk) verhaal?

Vertel het dan hier...

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.