Vrouw/Praat Mee
1471974092
Praat Mee

Tips om niet gedrogeerd te worden... Neem jij die ter harte?

Drankje op de bar

Drankje op de bar

Twee jonge vrouwen uit omgeving Leiden zijn dit weekend waarschijnlijk gedrogeerd in een club in Antwerpen. Na afloop zijn ze naar verluidt in hun hotelkamer misbruikt door vijf mannen, die ze eerder op de avond hadden ontmoet. Als de vrouwen wakker worden, verward en bestolen van hun telefoons en portemonnee's, zijn de mannen verdwenen. Wat er die avond precies gebeurd is, is één groot zwart gat.

Drankje op de bar

Drankje op de bar

Het horrorverhaal wordt dinsdag verteld in De Telegraaf. In dat stuk vertelt de Zeeuwse Kelly eveneens over een avond stappen met haar collega in de bewuste club in Antwerpen. Daar drinkt een collega enkele drankjes die haar worden aangeboden. Uiteindelijk wordt de collega hondsberoerd en vertelt ze allerlei onsamenhangende verhalen. Kelly en haar collega denken tot op de dag van vandaag dat zij is gedrogeerd.

Tips

Het komt regelmatig voor dat mensen tijdens het stappen gedrogeerd worden. Om te voorkomen dat er iets in jouw drankje wordt gedaan, geven Trimbos en de politie tips. Zo zou je tijdens het stappen altijd iemand in de buurt moeten hebben die nuchter blijft.

Daarnaast is het volgens hen ook belangrijk dat je een drankje nooit ergens onbeheerd laat staan. En daar bovenop komt nog de tip om nooit een drankje van iemand anders aan te nemen, maar in plaats daarvan zelf je drank te bestellen en goed in de gaten te houden hoe de barkeerper je drankje inschenkt.

Als een havik

Onder het verhaal van deze dames lees ik op verschillende social media reacties als 'Dom, je weet toch dat je nooit drank van vreemden aan moet nemen?', of 'Altijd je drankje in de gaten houden! Dat weet toch iedereen?!'

Toch besef ik dat dit mij ook had kunnen gebeuren; ik ga op zeer regelmatige basis uit, maar beken dat ik tijdens het dansen niet als een havik het drankje in de gaten houd. Tsja, je zou je drankje meteen naar achteren kunnen klokken.

GHB

Dat gaat prima met een cola light, maar voor zover ik weet is het nooit slim om een wijntje of biertje naar achteren te gooien alsof het limonade is. Dan wordt er allicht niks in mijn drankje gedaan, maar kruip ik binnen de kortste keren over de grond vanwege het alcoholpercentage.

En bovendien: heeft niet iedereen in zijn leven wel een keertje een drankje aangenomen van een vreemde al dan niet in de club? Iemand waar je allicht al een tijdje mee aan het praten was en die jou toen een drankje aanbood omdat hij/zij je zo mooi, aardig of gezellig vond? Of een kennis die je misschien maar één keer eerder gezien hebt en waarvan je helemaal niet zeker weet of die wel te vertrouwen is?

Recent interviewden wij nog Linda Wolbers (24), die een cola kreeg aangereikt van vrienden van een vroegere kennis. In de cola bleek GHB te zitten. Ook zij geeft als tip om geen drankjes van anderen aan te nemen en je drankje goed in de gaten te houden. "Maar dan nog; het kan zo gebeurd zijn."

Praat mee

Heb jij nog een andere gouden tip om te voorkomen dat er iets in jouw drankje wordt gedaan? Of heb je zelf wellicht een verhaal zoals dat van Linda Wolbers of de twee dames uit Leiden? Vertel het of praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.