Vrouw/VROUW magazine
1483262067
VROUW magazine

VROUW Magazine

Makkelijke bietensalade van sterrenchef Jonnie Boer

Bietensalade met appel en rolmops.

Bietensalade met appel en rolmops.

Culi-expert Marjolein: „Het eten aan boord van een vliegtuig is meestal nogal teleurstellend. Totdat je een keer het geluk hebt om een businessclass maaltijd voorgeschoteld te krijgen. Want daarvoor worden, zeker bij onze nationale trots, de beste chefs van stal gehaald. Daarom hier een recept van sterrenchef Jonnie Boer.”

Bietensalade met appel en rolmops.

Bietensalade met appel en rolmops.

Ingrediënten bietensalade

  • Voor 4 personen:
  • 300 g gekookte rode biet
  • 150 g rolmops
  • 2 appels
  • 100 g jonge geitenkaas (Tomme de Chèvre)
  • 300 g nieuwe aardappelen
  • 40 g dille
  • 40 g munt
  • grof zeezout

Bereidingswijze

Stap 1

Pof de aardappelen in de schil 30 minuten in de oven op 180 °C. Trek de schil eraf, verkruimel de aardappelen in grove stukken en maak op smaak met olijfolie en grof zeezout.

Stap 2

Pel de rode bieten en snijd in grove stukken. Verdeel de rolmops in mooie stukken.

Stap 3

Snijd de appel in grove julienne. Verbrokkel de geitenkaas. Ontdoe de dille en de munt van de stelen.

Stap 4

Serveer in een grote schaal of kom, zoals op de foto.

Dit artikel staat in het nieuwe VROUW Magazine (elke zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen. Wil je niets van VROUW missen? Speciaal voor de trouwste lezeressen versturen we elke dag een mail met al onze dagelijkse hoogtepunten. Abonneer je hier.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.