Nieuws/Vrouw
1495060360
Vrouw

Zo voorkom je een spraytan-blunder

Spray tanning

Spray tanning

Wil je niet superwit de zon in dan is spraytan een uitkomst. Toch gaat het weleens mis. Zoals bij Chrissy Teigen, de vrouw van de Amerikaanse zanger John Legend. Op Instagram deelde ze haar spraytan-blunder. Salonhoudster Marie-Jose Putman legt uit hoe je zelf bruin blijft, en niet je bed of jurk.

Spray tanning

Spray tanning

"Het is een kleurstof", vertelt Marie-Jose van MJ Amsterdam. "Dus het geeft af op witte lakens. Waarschijnlijk is Chrissy meteen na de behandeling in bed gekropen en heeft ze ze flink liggen zweten, dan krijg je dat effect. Ik denk dat Chrissy flink aan het ontzwangeren is, dan zweet je ook altijd meer. Maar aan de afdruk te zien, kan het zweten ook door iets anders zijn veroorzaakt", knipoogt Marie-Jose.

Snapchat/chrissyteigen

Snapchat/chrissyteigen

Donkere kleding

"Het beste is het als je na de spraytan het bruiningsproces zijn werk laat doen. Het bruinen gaat nog acht uur door, dus dan niet douchen of in bed gaan liggen. Je kunt de eerste uren ook het beste donkere kleding dragen, in verband met het afgeven Als je vindt dat je te bruin bent, kun je wel onder de douche stappen. Dan zet je het bruiningsproces stop."

Bloemendaal

"Spraytan is een oplossing voor veel problemen", vervolgt ze. "Als je licht geeft en je je wil naar Bloemendaal aan zee of als je er slanker uit wil zien. Vooral aan het begin van het strandseizoen sprayen we doorlopend. Veel vrouwen laten alleen hun benen sprayen, het maskeert spatadertjes. Ook voor huwelijken en feesten en partijen weten mensen onze salon te vinden."

Bruin waasje

"We hebben weleens een bruidje gehad die klaagde over een bruin waasje aan de binnenkant van haar jurk. Maar het is niet zo dat je afgeeft als iemand een arm om je heen slaat. En het blijft in principe een dag of vijf mooi. Mits je niet te veel zwemt."

"Moeders met kinderen in het peuterbad raden we het af, maar voor een citytrip naar Barcelona is het een goed idee. Als je van tevoren goed onthaart en scrubt heb je het mooiste resultaat. Zorg ook dat je geen crème opdoet voor je komt."

Ontharen

In ons land is het nog niet in zwang, maar de spraytan-specialist die Kim Kardashian behandelt weet precies waar hij moet spuiten om alles nog net even wat beter uit te laten komen. "Je kunt de buitenkant donkerder spuiten dan de binnenkant, waardoor je slanker lijkt", beaamt Marie-Jose.

"En je kunt ook een sixpack spuiten, maar daar is bij ons nog geen vraag naar." Een spraytan behandeling kost rond de 35 euro. "Dan kun je kiezen of je Donatella Versace-bruin wil, of gewoon een lekker kleurtje. Het lekkere kleurtje blijft wel langer zitten dan dat hele bruine."

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.