Vrouw/Seks & Relaties
1497072059
Seks & Relaties

Aflevering 72: 'Had ik de zwangerschap maar meer gewild'

Helen is tekstschrijver en moeder van Max en Nina. Haar huwelijk met Paul is na tien jaar stuk gelopen doordat ze verliefd werd op Boris, een gezamenlijke vriend. Als ze ongepland zwanger blijkt, staat haar wereld nog meer op z’n kop. Maar een miskraam volgt...

Max staat geconcentreerd te tennissen en dat werpt z’n vruchten af.

Vrijdag

Hij kijkt mij trots aan als hij de eerste set wint. Ik kijk net zo trots terug en steek mijn duim op. Life goes on, het werkt. Ik voel me vandaag niet zo neerslachtig. Eindelijk. De miskraam, waar ik aan het begin van mijn ongeplande zwangerschap zelfs op hoopte, heeft me namelijk genadeloos uit het veld geslagen. Wanneer de kinderen bij Paul waren, op school zaten of op bed lagen, deed ik niets dan huilen of malen.

Ik was niet klaar voor een derde, absoluut niet. Maar ik was ook zeker niet klaar voor een miskraam. Het was wel goed gekomen, linksom of rechtsom.

Mijn omgeving zou geschokt hebben gereageerd en vooral de kinderen hadden eraan moeten wennen dat ze zo kort na de scheiding een broertje of zusje zouden krijgen. Maar we hadden nog een half jaar...

Het scheelt dat Boris nu weer krachtig en positief naast me staat. Ik kon zijn verdriet er niet bij hebben, voelde me er zo schuldig door. 'Had ik de zwangerschap maar meer gewild', dacht ik steeds.

Gisteravond heeft hij weer bij ons gegeten en dat ging goed. Er was dit keer geen gereserveerdheid van Max en op Boris’ voorstel om dit weekend naar de Efteling te gaan, werd enthousiast gereageerd. Ik vraag me af wat ze denken. Ik durf het niet te vragen. "Hoeveel staat het?" Ineens staat Paul naast me. "Hé!" reageer ik verrast. "Hij heeft net de eerste set gewonnen."

"Ik wist niet dat hij moest spelen, maar zag je auto staan. Alles goed?" Hij is in tijden niet zo mild geweest. Ik voel de neiging te vertellen wat mij is overkomen, maar dan begrijp ik dat hij doelt op mijn moeder. "Ze wordt nu bestraald, en dat gaat op zich wel. Ze is alleen zo moe en ze ziet er slecht uit."

"Tja, dat zal erbij horen... Mooie bal, Max!" De omschakeling irriteert me een beetje en nog meer wanneer hij er niet meer op terugkomt. "Zeg, kan Max zondag mee naar Ajax?" "Ik heb al plannen..." De kinderen zullen hem maandag zeker vertellen dat we naar de Efteling zijn geweest. Ik vind dat hij dat van mij moet horen.

"We gaan naar de Efteling. Boris ook." "Toe maar..." Dan blijft het stil. We kijken zwijgend de wedstrijd af.

Zondag

Het voelt onwennig, met z’n vieren weg, maar meer voor mij dan voor de kinderen. "Boris, durf jij in de Python?" "Ik wel. Jij?" "Ja, tuurlijk!" En zo lopen ze samen richting de ingang. "Mam? Jij vindt Boris heel lief, hè?" Nina plukt aan mijn jas als ze het vraagt. "Ja, best wel." "Ik ook."

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.