Vrouw/Culinair
1497911710
Culinair

Weekmenu Venkelrisotto met zalmvlokken

Serge Philippi

Serge Philippi

De Italiaanse keuken is reuze populair in ons kikkerlandje. Niet zo gek, want het is gevarieerd, makkelijk te maken en superlekker. Probeer bijvoorbeeld eens deze venkelrisotto met zalmvlokken.

Serge Philippi

Serge Philippi

Voor 4 personen

Dit heb je nodig

  • 1 l visbouillon
  • ½ citroen, in plakjes
  • 4 zalmfilets
  • 75 g roomboter
  • 400 g venkel met groen
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 300 g risottorijst
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 l warme groentebouillon

Zo maak je het

1. Breng de visbouillon met de citroen aan de kook. Neem de pan van het vuur. Voeg de zalmfilets toe en laat afgedekt 15 minuten in de bouillon garen. 2. Maak de venkel schoon en snij in reepjes. Hak het groen grof en hou apart. 3. Smelt in een pan met dikke bodem de helft van de boter. Schep de sjalot met de venkelreepjes erdoor en smoor 10 minuten. 4. Schep de rijst erdoor en bak zachtjes mee. Laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. 5. Voeg dan steeds een flinke soeplepel groentebouillon toe. Laat de rijst ook de bouillon opnemen alvorens een nieuwe schep toe te voegen. Roer ononderbroken met een houten lepel. 6. Kook de risotto zo in 15-18 minuten beetgaar. 7. Schep de zalmfilets met een schuimspaan uit de bouillon en verdeel in vlokken. 8. Neem de risotto van het vuur. Roer de rest van de boter erdoor. 9. Schep voorzichtig de zalm erdoor en breng op smaak met peper en wat zout. Laat afgedekt 5 minuten rusten. 10. Bestrooi met venkelgroen.

Bereiding: 35 minuten

Serge Philippi

Serge Philippi

Dit recept komt uit het boek Pasta, Risotto & Gnocchi van Karakter Uitgevers t.w.v. 19,95 euro (ISBN 978 90 452 0983 8)

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.