Nieuws/Vrouw
1497953759
Vrouw

‘Ik vond het ineens zo'n onzin om te liegen’

Maaike Timmerman is presentatrice van Omroep WNL en bekend van het programma 'Goedemorgen Nederland'. Wat houdt haar bezig?

“In bijna elke relatie beland je een keer op dat punt. Wij dus ook. En nee, ik zou niet willen stellen dat ik me bedrogen voel. Maar het voelt wel alsof ik – op z’n minst – verkeerd ben voorgelicht.

De voetbalmassage

Een voorbeeld. Lang geleden kreeg ik de ene na de andere fantastische massage waar mijn man echt zijn best voor deed. Dat is na verloop van tijd veranderd in iets wat ik de voetbalmassage ben gaan noemen: hij kijkt voetbal en knijpt ondertussen wat in mijn rug (en vergeet dat soms minutenlang, vooral als er wordt gescoord en herhaald).

Inmiddels vraagt hij zich verwonderd af waarom ik zoveel geld uitgeef om tijdens een dagje wellness te worden gekneed.

Thuisblijver

Nog een voorbeeld. Ik dacht een avontuurlijke man te hebben getroffen, eentje die van reizen hield. Elk land (Jemen, Turkmenistan... verzin maar iets!) heeft hij gezien. Tegen de tijd dat het tussen ons serieuzer werd, bleek al snel: hij heeft zo vaak zijn koffers gepakt, dat hij er klaar mee is en het liefst thuisblijft.

Toch lukte het mij ooit om er een ‘we doen helemaal niks behalve zwemmen, slapen, eten’-vakantie doorheen te krijgen. We vlogen naar een resort in Egypte. All-inclusive, polsbandjes.

Een fantastische centrumpje

Elke ochtend kwamen we bij het ontbijt in de vreetschuur een Nederlands echtpaar tegen waarmee we wat kletsten. Ze vertelden ons steeds opnieuw over een fantastisch centrumpje dat we beslist moesten zien. Wij zeiden dingen als ‘ah, dat klinkt goed’ en ‘bedankt voor de tip’.

Het stel voerde de druk steeds verder op en vroeg elke dag weer een beetje bezorgder of we het centrumpje nog gingen bezoeken, want onze vertrekdatum kwam steeds dichterbij.

Ja, we hebben het overwogen. Heus. Met onze beentjes bungelend in het zwembad. Maar dan somden we op wat we daarvoor moesten doen: T-shirts aan, schoenen pakken, in een taxi stappen... en zo kwam er dus elke keer niks van.

Een plan

Op onze laatste ochtend liepen we richting ontbijt en kreeg ik het al benauwd bij het idee het echtpaar weer tegen te komen. Ik stelde daarom voor om gewoon te liegen dat we er waren geweest en dat het fan-tas-tisch was. Zij blij, wij ervan af. Mijn man knikte instemmend. Prima plan.

En inderdaad, ze waren er. De vraag werd ook die dag gesteld. Het moment suprême. Met een enthousiaste glimlach antwoordde ik: ‘Ja.’ Terwijl ik al bezig was een extra zin te formuleren om het geloofwaardiger te maken, zoiets als ‘het was er wel erg druk!", drong pas tot me door wat er was gebeurd.

Onzin

Mijn man had zich opeens – zonder een waarschuwende blik vooraf – niet aan onze afspraak gehouden. Hij zei plompverloren: ‘Nee, we zijn niet geweest.’ Het echtpaar keek ons verbouwereerd aan.

Ik probeerde eroverheen te praten door over de heerlijke salade te beginnen, maar ze dropen af. De vrouw sloeg beschermend haar arm om haar man en wierp een laatste, veelbetekenende blik op ons.

Ondertussen smeerde mijn man vrolijk een broodje. Alsof er niets was gebeurd. Alsof we (en vooral ik) niet net volledig door de mand waren gevallen. ‘O, dat...’ reageerde hij later. ‘Ik vond het ineens zo’n onzin om te liegen. Wij hebben toch schijt aan wat die mensen vinden?’

Hoewel de communicatie vooraf beter (echt heel veel beter) had gekund, heeft hij ergens best een punt. Maar dat zeg ik natuurlijk niet hardop. Hij heeft iets goed te maken. Een massage zou weleens kunnen helpen.”

Dit verhaal lees je in ZOMER, het magazine dat de komende vijf weken iedere zaterdag bij De Telegraaf zit.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.