Vrouw/VROUW magazine
1504674407
VROUW magazine

VROUW Magazine

Recept: Kimchidog

Recept uit ’Vegan Summer’ door Milou van der Will.

Recept uit ’Vegan Summer’ door Milou van der Will.

Culi-expert Marjolein: „Ik heb meer huisdieren dan me lief is. Behalve de hond en twee katten hebben we sinds kort ook een muis in de keuken. Hij ziet er schattig uit, maar ik ben ’m toch liever kwijt dan rijk. Ik moet me alleen nog even beraden op een humane manier om hem de deur uit te zetten. Maar eerst duik ik de keuken in om kimchidog te maken.”

Recept uit ’Vegan Summer’ door Milou van der Will.

Recept uit ’Vegan Summer’ door Milou van der Will.

Ingrediënten kimchidog

~ 2 tl gochugaru (toko) of chilipoeder

~ ½ witte ui, grofgesneden

~ 1 tl geraspte verse gemberwortel

~ 2 knoflooktenen, gepeld

~ 2 tl sojasaus + eventueel extra

~ 2-3 el water

~ 1 tl witte basterdsuiker + eventueel extra

~ ¼ Chinese kool, fijngesneden

~ 2 el wortel, julienne gesneden

~ 2 lente-uien, fijngesneden

~ 4 vegan hotdogs

~ 1 Frans stokbrood, in 4 gelijke stukken

~ 4 el ketchup

~ 4 el plantaardige mayonaise

~ 4 el gebakken uitjes, ter garnering

Bereidingswijze kimchidog

Stap 1

Doe de gochugaru (of chilipoeder), witte ui, gember, knoflooktenen, sojasaus, het water en de witte basterdsuiker in een hakmolentje of keukenmachine.

Pureer tot een gladde kruidenpasta.

Stap 2

Meng de Chinese kool, wortel en lente-ui met de kruidenpasta. Masseer de groenten een beetje met je handen en knijp af en toe, zodat de kruidenpasta er goed in kan trekken. Proef en voeg naar smaak nog wat extra suiker of sojasaus toe. Zet de kimchi tot gebruik in de koelkast.

Stap 3

Gril de plantaardige hotdogs in een paar minuten gaar op de barbecue of op een grillrooster.

Serveren kimchidog

Snijd de stukken stokbrood open. Beleg met de kimchi. Leg er een hotdog op. Serveer met de ketchup en de mayonaise. Garneer met de gebakken uitjes.

Meer recepten

Met hotdogs kun je eindeloos variëren. Wat dacht je van deze hotdog-rol? Of verkies jij een hamburger boven een hotdog? Dan is dit broodje wereldburger echt wat voor jou.

Dit recept staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.