Nieuws/Vrouw
1508893188
Vrouw

Dr. Leonard geeft tips Gezonder eten? Zo houd je dat vol!

Leonard Hofstra

Leonard Hofstra

Hoe zorg je dat je plan om gezonder te gaan leven ook het einde van het jaar haalt? Dokter Leonard Hofstra, bedenker van de SLIM-methode, geeft tips.

Leonard Hofstra

Leonard Hofstra

1. Geef van tevoren duiding aan je doel. Zeg bijvoorbeeld niet dat je wilt afvallen, maar maak het concreet: 'Ik wil 10 kilo kwijt', of 'Ik wil af van die hoge bloeddruk'. 2. Zorg voor een gezonde omgeving. Het is gemakkelijker om je voornemen om niet te snoepen vol te houden als je geen ongezonde dingen in huis haalt. Het helpt als je niet met een lege maag naar de supermarkt gaat. 3. Creëer sociale druk. Maak bijvoorbeeld je doel bekend op Facebook: 'Over vijf maanden pas ik in maat 40'. Het helpt ook als je een maatje hebt. Ga bijvoorbeeld hardlopen met de buurvrouw, dan zeg je minder snel af als het regent.

Benieuwd naar Dr Leonard Hofstra en de Lekker in je vel-challenge? In deze video stelt hij zich alvast voor aan alle VROUW-lezeressen.

Doe gratis mee aan de challenge

Op 8 januari zijn we van start gegaan met de Lekker in je vel-challenge, maar meedoen kan nog steeds! Wil jij ook fitter en gezonder worden in 2016? Klik dan hier om je gratis in te schrijven!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.