Vrouw/Praat Mee
1511725369
Praat Mee

Praat mee

’Katteneigenaren moeten beboet kunnen worden’

Ecoloog Chris Smit en jurist Arie Trouwborst stellen dat jagende huiskatten vaak ook bedreigde vogelsoorten doden. De twee pleiten er daarom voor dat katten niet meer buiten mogen loslopen. Wellicht is een proefproces dé ideale methode meldt Nieuwsuur.

Als katten loslopen en ze ’iets lekkers’ zien, gaat hun oeroude jaaginstinct ’aan’. Ze zien een vogel en willen deze koste wat kost grijpen. Dat hier vaak beschermde vogelsoorten tussen zitten, deert een kat natuurlijk niet. De baasjes van deze dieren zijn uiteindelijk verantwoordelijk vinden Smit en Trouwborst. Het proefproces bestaat uit een boete voor de katteneigenaren.

32 vogels per minuut

Volgens een onderzoek van Smit blijkt dat er jaarlijks op zijn minst 17 miljoen vogels worden gedood door de huiskat. Dat zijn er bijna 32 vogels per minuut! Om nog maar te zwijgen over de reptielen en vissen die gegrepen worden. Daarom pleiten ze ervoor dat katten buiten voortaan aangelijnd moeten worden.

Praat mee

Wat vind jij? Laat jij je kat buiten los door de wijk lopen? Of houd je ’m altijd binnen? Zou je met je kat door de straten gaan lopen als hij aan de riem moet, of ben je bereid een boete te betalen als je kat een vogel heeft gedood? Praat mee op onze Facebook-pagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd