Vrouw/Praat Mee
1516513048
Praat Mee

Praat mee

Durf jij je buren aan te spreken op asociaal gedrag?

Nu we allemaal vaker thuiszitten, zijn we ons veel meer bewust van de buren. Dat kan heel gezellig zijn, maar tijdens corona zorgt het ook voor meer overlast. Niemand wordt blij van de buurjongen die met zijn voetbal tegen de schutting schopt of de buurvrouw die haar muziek op z’n hardst zet.

Met sommige geluiden zul je moeten leren leven. Als je in een flatgebouw woont, is het niet raar om af en toe muziek en gestommel te horen. Zo dik zijn de muren niet. Ook is het te verwachten dat je af en toe huilende of spelende kinderen hoort als je in de tuin zit.

Feestjes

Maar soms is de overlast tenenkrommend. Als de buren elke dag feestjes geven in de tuin (’want we kunnen nu toch niet naar een café’) of spelende kinderen jouw schutting kapot trappen, is het logisch dat je je daar flink aan gaat storen. Het kan zijn dat hun gedrag zelfs jouw nachrust - en dat van je kinderen - beïnvloedt, waardoor je thuis ook nog op elkaar loopt te mopperen.

Nu is de vraag: zeg je er wat van? Aan de ene kant heb je waarschijnlijk geen zin in ruzie met de buren. Voor je het weet escaleert het. Maar aan de andere kant word je gek van hun gedrag en vraag je je af: hoe moeilijk is het nou om een beetje rekening met elkaar te houden?

Praat mee

Wat zou jij doen? Zou je er wat van zeggen of houd je je in? Zou je de buurtbemiddeling inschakelen als het escaleert? Heb je hier misschien al ervaring mee? Laat het ons weten! Praat mee op onze Facebook-pagina.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.