Vrouw/In het nieuws
1518189729
In het nieuws

Lijstje

Hotelhorror.... ’Gebruik nooit de hotelföhn’

Vakantie… we snakken ernaar. Hoe heerlijk is het om je te laten verwennen in een luxe hotel? En weg uit de dagelijkse sleur is ook heel gezond, wordt gezegd. Maar is dat ook zo?

Niet alleen wij hebben een Rob Geus die met z’n blauwe lamp en loep op zoek gaat naar ongenode beestjes en bacteriën, ook in het buitenland werd er onderzoek gedaan naar de hygiëne in, met name, hotels. En dan niet in de geensterren-verblijven, maar vanaf de drie sterren-categorie tot zelfs in de sjiekste logeerpaleisjes. Dat was blijkbaar best ontluisterend.

Niets ten nadele van het schoonmaakpersoneel, hoor. Dat doet echt zijn best, maar als je in 8 uur minimaal 30 kamers gereed moet maken, is het een kwestie van keuzes maken. Als je nog een hotelvakantie in het vooruitzicht hebt, zijn desinfecterende doekjes dus zeker geen overbodige bagage. Hier een toptien van de, naar verluidt, meest vieze hotel-objecten:

1. De hotelföhn: Wie had dat gedacht, maar het ding kwam als meeste smerige object uit het onderzoek. Het wordt namelijk vrijwel nooit afgesopt, terwijl vrijwel iedereen het in z’n handen neemt. Tel daarbij op dat er soms haren verstrikt raken in het blaasrooster en dat je de föhn meestal gebruikt na een warme douche in een niet al te best geventileerde badkamer - waar sowieso nog van alles rondzweeft - et voilà: een bacterie-walhalla.

2. De afstandsbediening(en): Zeg nou zelf, hoe vaak maak je de tv-bediening thuis schoon? En wat is vaak het eerste wat je doet als je op je hotelkamer komt? Checken welke kanalen de tv heeft en of de airco het doet. Ik bedoel maar…

3. Het beddensprei: Oké, meestal is écht het allereerste wat mensen doen na een vermoeiende reis, op het bed ploffen om de matras te checken. Met de vieze, zweterig reisoutfit en vaak ook de schoenen nog aan. En veert het lekker? Dat sprei gaat echt niet na elke gast in de was… Bedenk dat de volgende keer, voordat je je voorover laat vallen.

4. Lichtknopjes: Meestal gaan de lampen tegenwoordig centraal aan met de hotelkaart. Maar dan wil je ’s avonds in bed nog even lezen en doe je het nachtlampje aan. Die lampjes worden bij de schoonmaak blijkbaar altijd vergeten, want ze kwamen behoorlijk slecht uit de hygiëne-test.

5. Drinkglazen: Wees blij als er gesealde plastic drinkbekers op de wastafel staan. Drink liever niet uit echt glaswerk, of neem het mee uit het restaurant. Schoonmakers gaan echt geen afwasje doen. Vaak worden ze alleen even met water omgespoeld en met een doekje schoongewreven. Geloof me, ze zijn alleen voor het oog schoon.

6. De vloerbedekking: Veel mensen vinden het ’t toppunt van weelde om tijdens de vakantie lekker met hun blote voeten in het hoogpolige hoteltapijt weg te zakken. Maar ook vóór jou zijn al heel wat voetstappen, met en zonder schoenen aan, gezet. Natuurlijk wordt er na elke gast grondig stof gezogen, maar desondanks blijft er nog van alles in achter: huidschilfers, haren, teennagels, straatvuil… Met een beetje geluk wordt dat er één keer per jaar uitgestoomd…

7. De decokussentjes: Het staat zo leuk, al die gezellige kussentjes op het bed. Maar wat doe je ermee als je gaat slapen? Juist, je zwiept ze richting stoel maar vaker wel dan niet vallen ze op de grond. Je weet wel, op dat tapijt uit punt 6. Ga er om die reden ook alsjeblieft nooit met je hoofd op liggen.

8. Het matras: Het beddengoed wordt vast op minimaal 60 graden gewassen, dus dat zit wel snor. Maar wat zit eronder? Niet alleen voelen mensen zich fijn(er) in een warm klimaat, ook beestjes, zoals de bedwants, gedijen er goed bij. En die drinken geen sangria, maar ons bloed. Je gaat er heus niet dood van, maar de hele vakantie jeuk is zeker geen pretje.

9. De wastafel: Er gaat heus een doekje overheen, hoor. Maar waar is dat doekje geweest vóórdat de wastafel ermee werd gepoetst? Proeven hebben uitgewezen dat je er toch maar beter niet je tandenborstel op kunt leggen en/of je beugel, bitje of andere prothese.

10. De vaste telefoon: Niet dat we de vaste telefoon nog vaak gebruiken, maar stél dat je toch even zin hebt in roomservice… Uh, doe maar niet. Of pak eerst een doekje…

Fijne vakantie…

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.