Vrouw/VROUW magazine
1518608265
VROUW magazine

Culinair

Vegan kokossoep!

Thaise Kokossoep

Thaise Kokossoep

Milou van der Will schrijft eigenlijk thrillers. Veel gedoe met bloed en moord. Maar haar eerste (Oosterse) kookboek is volledig slachtoffervrij en vegan. Voor haar vegan kokossoep moet je wel naar de toko, maar daarna is-ie ook zo klaar.

Thaise Kokossoep

Thaise Kokossoep

Ingrediënten

~ 1 el arachideolie

~ 2 knoflooktenen (in dunne plakjes)

~ 1 serehstengel (gekneusd)

~ 6 djeroek poeroet blaadjes vd toko

~ 1½ tl lichte misopasta

~ 2 tl rode currypasta

~ 3 el verse laos (geraspt) vd toko

~ zout en peper

~ 150 g shiitakes (grofgesneden)

~ 150 g oesterzwammen (grofgesneden)

~ 150 g kastanjechampignons (grofgesneden)

~ 1 l groentebouillon

~ 400 ml kokosmelk

~ 2 tl sojasaus

~ sap van een ½ limoen

~ eventueel extra ter garnering: 25 g bieslook (grofgesneden)

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit olie in een diepe pan.

Stap 2

Fruit de knoflook met de sereh, djeroek poeroet, misopasta, rode currypasta en laos met een snuf zout. Roer continu.

Stap 3

Bak de paddenstoelen even mee.

Stap 4

Voeg de bouillon toe. Breng de soep zachtjes aan de kook.

Stap 5

Verlaag dan het vuur en voeg de kokosmelk, de sojasaus en het limoensap toe.

Stap 6

Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat limoensap.

Stap 7

Garneer met bieslook.

Dit recept staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.