Nieuws/Vrouw
1521821466
Vrouw

Zelden ben ik vaker onzedelijk betast dan in het 'beloofde land'

Ik weet niet hoe het nu is op de stranden van Israël. Ik was er twintig jaar geleden en een vriendin van me ging net twee weken eerder dan ik. Van haar hoorde ik dat ze bekogeld was met rotte vis, omdat ze topless in de zon lag. Ze lachte er een beetje dommig bij, zo van: 'ach, wat maakt het uit'. Zelf was ik stupéfait.

"Israël is toch heel westers?" Vroeg ik nog een tikkeltje naïef. Ja, maar die Arabieren dus niet, waarschuwde ze ons. Niet dat er ook maar een hersencel in mijn hoofd was die overwoog om topless te zonnen, maar toch.

Eenmaal daar in Israël bleven zelfs mijn korte broeken en blote shirtjes meer en meer in m'n tas. Hoe had mijn vriendin überhaupt kunnen overwegen haar bovenstukje uit te doen? Ze moest wel een enorme plaat voor haar kop hebben om niet te merken dat dit andere koek was dan Zandvoort aan Zee.

Beloofde land

Zelden voelde ik me ergens ongemakkelijker dan in mijn 'beloofde land'. Zelden ben ik in een land vaker onzedelijk betast dan daar. Op het strand zag ik vrouwen in gewaden het water in gaan. Ik had zoiets nog nooit gezien.

Het werd me al snel duidelijk toen ikzelf de hitte niet meer uithield en toch in m'n bikini een vlugge duik wilde nemen. Een groepje Arabische jongens kwam om me heen zwemmen en maakte opmerkingen. Als een hert wist ik met grote sprongen het water uit te komen.

Hand onder water

Toen we ons mengden onder een groepje 'normale' mannen, keken sommigen mij niet aan en gaven me geen hand. Uit respect, was het verhaal. Maar even later ging ik in T-shirt en zwembroek het water in en ging z'n hand onder het water naar mijn rechterbil. Voor de veelbesproken boerkini had ik toen een moord gedaan.

Al moet ik er niet aan denken aan de Franse Côte d'Azur of op Bloemendaal tussen de boerkini's te liggen. Maar in plaats van boerkini's te verbieden lijkt het me raadzamer mannen met harde hand duidelijk te maken dat ze zich eens gaan gedragen. Breng ze de Verlichting, in godsnaam. Gelijkheid, vrijheid en broederschap. En blijf van vrouwen af.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.