Vrouw/VROUW magazine
1522678933
VROUW magazine

Opgebiecht

’Door mijn onthullende Sint-gedicht ging hun relatie stuk’

In onze populaire rubriek Opgebiecht kun je anoniem je geheim delen. Deze week vertelt een vrouw dat ze de relatie van haar vriendin heeft gesaboteerd op pakjesavond.

„Sinterklaas… Het hoort een heel leuke dag te zijn, maar voor mij was het vorig jaar dé dag waarop mijn vriendinnengroep uit elkaar viel. We vierden altijd Sinterklaas met elkaar. Net als veel mensen trekken wij lootjes, maar de gedichten gaan bij ons iets anders dan: ’Sint zat te denken, wat hij jou toch moet schenken.’

Nee, wij schrijven onze rijmen nogal persoonlijk, waarbij het vooral de bedoeling is om de ander eens flink voor gek te zetten. O ja, klein detail, we vertellen niet wie welk gedicht heeft geschreven. Het waren altijd superleuke, hilarische avonden.

Heilige maagd

Tot afgelopen jaar. Ik had Laura getrokken. Wij zijn al eeuwen vriendinnen, maar ze is nogal een losbol, dus ik kon niet wachten om haar, middels mijn sintgedicht, weer eens flink op haar nummer te zetten. Ik had inspiratie genoeg, want Laura had sinds kort een nieuwe vriend, Daniël. Ze was super verliefd en had hem daarom een heel mooie, maar onrealistische versie van zichzelf laten zien.

De man had namelijk nogal wat eisen waaraan zijn vriendin moest voldoen. Zo mocht ze niet met te veel mannen het bed hebben gedeeld of een fervent stapper zijn. En hij wond er geen doekjes om dat hij op de eerste plaats moest komen. Je kunt je voorstellen dat wij niet bepaald fan van hem waren. Laura is namelijk een wilde en uitbundige vrouw. Ze was al met meerdere mannen tussen de lakens beland en deed niets liever dan dansen en uitgaan tot in de vroege uurtjes. Maar tot onze verbazing gedroeg ze zich bij Daniël ineens alsof ze een heilige maagd was.

Gedicht

Ik wist dus meteen waar mijn gedicht over zou moeten gaan. Ik heb haar wilde nachten uitgebreid aan bod laten komen. Die keer dat ze met een bekende Nederlander mee naar huis ging, die wel heel foute man met wie ze een half jaar had gedatet en die keer dat ze dronken ging paaldansen in een club... Zelfs tijdens haar relatie met Daniël flirtte ze er op onze girls-only avondjes lekker op los. Heel onschuldig allemaal, maar dit was iets wat Daniël absoluut niet mocht weten.

Laura moest op de sint-avond hard lachen om haar gedicht, maar vroeg ons wel niks tegen Daniël te zeggen, als hij haar later die avond zou komen ophalen. Naarmate de avond vorderde, werd de ene na de andere fles wijn soldaat gemaakt en we werden steeds meliger. Laura dronk niet mee, want Daniël had een enorme hekel aan dronken vrouwen.

Toen hij arriveerde, bleven wij melige grappen maken over de gedichten en de gebeurtenissen van het afgelopen jaar, terwijl Laura steeds stiller werd. „Hoe was jouw gedicht eigenlijk?” vroeg Daniël haar. Laura begon te stotteren en zei dat er niks belangrijks in stond. Maar Daniël wilde het per se lezen. Zoals verwacht, viel het totaal verkeerd. Na een verhit gesprek tussen de twee op het balkon, kwam Laura in tranen binnen.

Uit elkaar

„Nu wil hij me niet meer. En dat komt door jullie!” tierde ze. Zwaaiend met het gedicht, vroeg ze: „Wie heeft dit geschreven?!” Iedereen hield angstvallig z’n mond. Laura en Daniël vertrokken en het feestje was meteen over.

Inmiddels zijn we een jaar verder. Over het voorval is nooit meer iets gezegd. Tussen Laura en ons is het nooit meer hetzelfde geworden. Ik voel me schuldig dat door mijn gedicht haar relatie is verbroken, maar ik voel me vooral verdrietig over de impact die het heeft gehad op onze vriendschap. Ons sinterklaasfeest is helaas verpest; er zullen geen lootjes meer getrokken worden. En dat voelt allemaal als mijn schuld. Sint-Nicolaas zal mijn huis dit jaar dan ook stilletjes voorbijrijden…”

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.