Nieuws/Vrouw
1523041818
Vrouw

Couscous over de houdbaarheidsdatum: Word je ziek, dan zien we dat dan wel weer!

Lezeres Marjolein Ligtvoet-Molmans (51) schrijft graag over wat haar op televisie opvalt. Maandagavond keek ze naar We zijn er Bijna! In dit tv-programma reist presentatrice Martine van Os mee met een groep kampeerders door Italie. "Die Janny! Ze durft wel!"

''Nog steeds zijn we op weg naar de hak van de laars en op dag tien gaan we naar het middeleeuwse stadje Ascoli Piceno.

Klein verschil

Terwijl gids Marco alles over de emotionele wandeling vertelt, gaat Lut op haar manier aan de slag met de vertaling.

“Oké. Mensen. We zitten dus 52.000 meter boven...” “How high?” “Oh nee, niet?” Ach, zo belangrijk is het niet. Ah nee, Lut… 154 meter boven zeeniveau of 52.000 meter… Klein verschil… Geeft niets hoor.

We vervolgen de reis en gaan vanuit Giulianova richting Opi. Ton vindt het allemaal prachtig en Harry eet zijn Italiaanse kaas en leeft "als een prins in een aardappelkuil”. Want ja, als God in Frankrijk klopt natuurlijk niet. Ach, we kijken niet zo nauw!

In Opi mag Nelly de reisleiding assisteren en ondertussen wachten we op de verjaardagsborrel van Louise. De wijndozen worden opengemaakt en met Jan’s trechter, waar geen afgewerkte olie in heeft gezeten, worden de glazen gevuld. Louise vindt het leuk om de hersentjes van haar medereizigers te laten kraken. Ze is eigenlijk 72 maar het klinkt toch veel leuker om te zeggen dat ze uit ’46 is. En voor de 72-jarige die we blijkbaar veel op haar nagels vinden bijten, hebben we een toepasselijk liedje gevonden. Met de glazen gevuld, zingen we haar dan ook uit volle borst toe: “Louise, zit niet op je nagels te bijten. Bah, wat vies Louise. Vieze Louise!”

Terwijl de anderen op de Poolse militaire begraafplaats Monte Cassino zijn, gaan we de boerencamping bekijken. Janny zijn we snel kwijt want ze hebben daar varkens met de staart op en daar is Janny wild van. Ook vindt ze dat varkens lekker in de modder moeten kunnen rollen. Ze is gek op varkens en het knuffelen ervan maar ach, een lekker karbonaadje op z’n tijd, is toch ook wel heel erg lekker.

Ondertussen op de camping, is Pier druk met zijn groenteschotel. Koken doet hij niet, maar laat het eenvoudige handwerk maar aan hem over. Dat Pier goed en het is volgens hem ook nog eens veel gezonder.

Nele heeft haar grote champignons op het menu staan. Een beetje couscous - die over de datum is - op de erg grote champignons en dan hebben we een heerlijke maaltijd. Het maakt niet uit of de couscous over de datum is. Word je ziek, dan zien we dat dan wel weer! Lekker, hoor Nele. Ik kan niet wachten.

Koeienbellen

Uh, maar waar is Oda? Ah, daar is ze dan. Ze zit tussen de koeienbellen want Oda is tenslotte weg van koeien. “Ze komen zo door de bosjes eruit. Kijk, daar hebben we er eentje." Met de hele familie koe achter haar aan, kan ze haar geluk niet op. Foto’s maken is helemaal geweldig, ze zijn tenslotte ook nog eens allemaal hele fotogenieke koeien, de meesten dan... “Niet achteruit schoppen, hè boeven?!” “Ok, thank you.”

Ja! Het heeft flink geregend en het is nog lekker nat maar we hebben Willy heeft zijn ballen weer uit het vet gehaald. Jeu de boules! Daar gaan we weer, leuk! Willy is altijd wiskundeleraar geweest en legt uit hoe we het deze keer spelen. Of is het nu iedere keer hetzelfde? “8, 9, 10, 11, 12…nog 1 tekort en dan heb ik er 16." “Dat is 2 keer 6 en 1 keer 4." “Dus de enen en de tweeën spelen 3 tegen 3 en de A3 speelt 2 tegen 2.”

“2 A3’s, 1, 2, 3. 3 A1, 3 B1 3 A2, 3 B’s…” “3 enen, 2 B…” Wat, Willy? Nog 1 keer alsjeblieft….?

Lekker rijden

Voordat ze naar Vieste gaan, de eindbestemming van vandaag, laat Irene toch even weten dat ze vindt dat Jaap lekker kan rijden en zijn lange end goed beheerst. Ze is er zo trots op! Zelf krijgt ze van het rijden met al die bochten hoogtevrees. Maar Jaap niet hoor, want Jaap beheerst tenslotte zijn lange end goed. Die Jaap!

Kusje erop en nooit weggaan zonder elkaar een goede reis te wensen. Maar pas op, want een ongeluk zit in een klein hoekje, lees: boompje in dit geval, dus geen huwelijksreis voor Nele en Fred maar gewoon volgende week weer opnieuw beginnen.''

Wil jij ook een lezerscolumn insturen? Stuur je verhaal naar de redactie.

JIJ op VROUW

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.