Vrouw/Opgebiecht
152499559
Opgebiecht

Opgebiecht

’Ik vind mijn man te dik en niet meer sexy’

Dikkere mannenbuik

Dikkere mannenbuik

Ken je die uitspraak Goed gereedschap hangt onder een afdakje? Nou bij mijn man is die uitspraak zeker van toepassing: hij heeft namelijk goed ’gereedschap’ en helaas ook een heel groot ’afdakje’. Maar hij lijkt er totaal niet mee te zitten dat hij inmiddels de 115 kilo heeft aangetikt, 35 kilo meer dan tijdens onze eerste ontmoeting! Maar ík vind het eerlijk gezegd een – letterlijk en figuurlijk – steeds groter probleem...

Dikkere mannenbuik

Dikkere mannenbuik

Mijn man is een echte Bourgondiër. Kom dus niet aan zijn spareribs, zijn kaasplankje en/of zijn biertje. Want aan delen doet hij niet, en aan het afslaan van een versnapering evenmin. Hij is dan ook altijd en overal de gangmaker. Daarom ben ik destijds, op onze studentenvereniging, ook verliefd op hem geworden. Maar de jaren zijn gaan tellen en zijn overmatige eet- en drinkpatroon heeft zijn sporen nagelaten.

Snaaier

Hij weegt nu 115 kilo terwijl hij niet eens zo groot is. Zelf ben ik die actieve vrouw uit mijn studententijd gebleven. Ik ben altijd op mijn gewicht blijven letten en ook sportief gebleven. Ik ben heus niet mager en houd ook van lekker eten, maar het verschil met mijn man is dat ik wél eens ’Nee’ zeg tegen eten en drinken.

Mijn man vindt dat zichtbaar veel moeilijker. Hij is een echte snaaier, heeft het liefst altijd wat in zijn mond.

Intiem

Het probleem is alleen dat het onderwerp moeilijk bespreekbaar is. En ik wil hem ook niet kwetsen. Elke keer als ik erover begin, voelt hij zich een soort van afgewezen. Omgekeerd zou hij dat ook nooit tegen mij zeggen, maar hij heeft het in die zin makkelijker, want hij houdt ook niet per se van slanke vrouwen.

Ik houd ook niet per se van dunne mannen, maar heb eerlijk gezegd steeds minder zin om intiem met hem te zijn. Los daarvan is het gewoon ook een heel gewicht als hij bovenop mij ligt. En ik vind die buik gewoon ook niet sexy. Dus op die momenten wend ik mijn blik een beetje af.

Aantrekkelijk

Nu las ik dat Jan Heemskerk ook was gaan afvallen toen zijn vrouw bekende dat ze hem niet aantrekkelijk meer vond. Hij schreef er ook nog eens een boekje over. Misschien moet ik mijn man dat boekje een keer cadeau geven? Als hint?

Want er moet echt iets gebeuren. Ik vind het namelijk ook geen goed voorbeeld voor onze twee kinderen. Bovendien maak ik me zorgen. Straks valt hij nog dood neer. Hij is immers zo dol op vette dingen, eet verre van gezond... Dat kan toch nooit goed gaan?

God’s gift

Ik heb het idee dat mijn man zijn hoofd in het zand steekt, denkt dat het wel los loopt. Hij ziet zichzelf nog steeds als God’s gift to women, maar inmiddels staat niet alleen zijn gezondheid, maar ook onze relatie op het spel…

Jij op VROUW.nl

Zit er in jouw pen ook een Opgebiecht?

Schrijf ’m dan hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.