Vrouw/Seks & Relaties
1529524944
Seks & Relaties

'Ik vermoed dat mijn man vreemdgaat'

In Lieve Sabine bespreken we wekelijks de opvallendste, leukste, moeilijkste en soms ook grappige problemen.

Lieve Sabine,

Ik kan het niet bewijzen maar ik heb het sterke vermoeden dat mijn echtgenoot me bedriegt. We zijn vijftien jaar samen en daarvan twaalf jaar getrouwd. Volgens mij hebben we een goed huwelijk maar de laatste tijd is er duidelijk iets veranderd. Het begon een paar maanden geleden toen hij aankondigde dat hij op zijn werk was gevraagd voor een bepaalde projectgroep waarvoor hij iedere week een avond moet overwerken. Hij komt sindsdien iedere dinsdagavond pas rond tienen en afgepeigerd thuis. Hij praat niet over het project en is afwezig en te moe om naar mijn verhalen te luisteren. Seks hebben we ook amper meer en de keren dat ik de afgelopen maanden toenadering zocht, wees hij me af. Ik heb hem voorzichtig gevraagd of er misschien iets aan de hand is, of dat hij ontevreden met onze relatie is, maar dat wuift hij weg. Hij had gewoon veel aan zijn hoofd en besloot daarom ook om te gaan hardlopen. Ook weer met een paar collega’s die ik verder niet ken. Dus ook op zondagochtend is hij nu een paar uur weg. Ook heeft hij de code van zijn iPhone veranderd en zelfs nieuw ondergoed gekocht. Maar voor alles heeft hij een plausibele verklaring. Toch zit het me niet lekker. Hoe pak ik dit aan? Anoniem1971

Sabine: "Oh jee, dat klinkt inderdaad allemaal ontzettend verdacht. Maar voordat je je beschuldigingen uit, moet je wel zeker van je zaak zijn. En realiseer je heel goed dat als je doorvraagt en hem het vuur aan de schenen legt, er ook een antwoord kan komen dat je niet wilt horen. Want wat ga je doen als hij daadwerkelijk een affaire heeft? Betekent dat direct het einde van jullie huwelijk of valt dat dan nog te lijmen?

En wil je echt weten waar hij uithangt dan zou je er beter nog wat 'spionagewerk' tegenaan kunnen gooien. Melisa gaf daarvoor recent nog een fantastische tip op VROUW.nl En er zijn zat apps zoals Zoek mijn vrienden of snapchat die precies bijhouden waar de telefoon en dus jouw man zich begeeft.

Besef wel dat is bewezen dat mannen vreemdgaan met een persoon die eventuele tekortkomingen niet benadrukt maar juist waardering geeft voor de aanwezige kwaliteiten. Mannen zijn heel doorzichtig wat dat betreft. VROUW-psycholoog Jeffrey Wijnberg weet er alles van. Ik wens je in ieder geval heel veel succes, want bedrogen worden is ronduit ruk."

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.