Vrouw/Culinair
1531353846
Culinair

Culinair

Recept: smikkelen van zoete aardappellasagne

Zoete aardappellasange is altijd een goed idee.

Zoete aardappellasange is altijd een goed idee.

Culi-expert Marjolein: „Afgelopen week kreeg ik mijn laatste immunokuur. ’Heeft de ziekte je ook iets gebracht?’ vragen mensen dan. Tja, kanker is een welvaartsziekte. Iets verstandiger met onszelf en de planeet omgaan, is dus best een goed idee. Minder vlees en verpakkingsmateriaal; zoveel moeite is dat nou ook weer niet.”

Zoete aardappellasange is altijd een goed idee.

Zoete aardappellasange is altijd een goed idee.

Benodigdheden

~ 1 ui

~ 4 tl oregano

~ 400 g zoete aardappel

~ 800 g tomatenblokjes (uit blik)

~ 1 courgette

~ 150 g cottage cheese

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui samen met de oregano op laag vuur zo’n 5 minuten.

Stap 2

Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd er dunne plakken van. Kook de zoete aardappelplakken zo’n 3 minuten totdat ze wat zachter zijn geworden. Giet af en zet even weg.

Stap 3

Voeg, als de ui glazig is, de tomatenblokjes samen met een flinke snuf peper en zout toe en laat op een laag vuur nog 5 minuten pruttelen. Snijd de courgette in dunne lange plakken.

Stap 4

Verdeel een laag van de zoete aardappelplakken over een middelgrote ovenschaal. Leg hierover de courgetteplakken en schep daarover de tomatensaus. Herhaal dit (maak dus nog een laag van zoete aardappel, courgette en saus) en maak af met de cottage cheese.

Stap 5

Strooi nog wat peper en zout over de bovenkant en zet dan 30 minuten in de oven.

Dit recept staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.

POPULAIRE VIDEO'S