Vrouw/Culinair
1532966841
Culinair

Vega-recept 2: Boekweitnoedels met tahin

Boekweitnoedels met tahin

Boekweitnoedels met tahin

In het kader van De week zonder Vlees, delen wij iedere dag een recept van initiatiefneemster Isabel Boerdam, auteur van de Vegabijbel. Vandaag: boekweinoedels met tahin.

Boekweitnoedels met tahin

Boekweitnoedels met tahin

Boekweitnoedels met tahin

Nodig voor 4 personen

Voor de salade:

*200 g boekweitnoedels

*100 g sugar snaps

*375 g tofoe, in blokjes van 1 x 1 cm

*100 g adukibonen, gekookt

*15 g peterselie, grof gesneden

*15 g koriander, grof gesneden

*15 g basilicum, grof gesneden

*2 el zwarte sesamzaadjes

*olijfolie

Voor de dressing

*3 el tahin

*4 el olijfolie

*4 el water

*sap van 1 citroen

*2 tl ahornsiroop

*zout en peper

Bereidingswijze

Kook de boekweitnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en spoel na met koud water om verder garen te voorkomen.

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en blend totdat de tahin en olijfolie goed gemengd zijn. Is de dressing te dik? Voeg dan 1-2 eetlepels water toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Verhit wat olie in de koekenpan en bak de sugar snaps in 4 minuten beetgaar. Verspreid de boekweitnoedels over de borden en verdeel de tofoe, sugar snaps, adukibonen en verse kruiden erover. Besprenkel met de tahindressing en garneer met zwarte sesamzaadjes.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.