Vrouw/Praat Mee
1538499567
Praat Mee

Praat mee

Mogen jouw kinderen zelf bepalen wat ze dragen?

Het is belangrijk om kinderen zelf keuzes te laten maken. Zo leren ze wat ze wel en niet leuk vinden en vormen ze een eigen mening. De Bunnikse tweeling Hidde en Ties (11) draagt al vier jaar lang, dag in dag uit, een korte broek. Het begon als een uitdaging die ze aangingen, maar inmiddels willen ze niet meer anders. Ook niet in de winter.

De moeder van de tweeling, Saskia, laat ze hun gang gaan. Toch trekt ze op bepaalde momenten een grens, vertelt ze aan RTV Utrecht: "Ik heb wel met ze afgesproken dat de veiligheid altijd op nummer één staat. Dus als er sneeuw en ijs ligt en ze willen schaatsen, dan moeten ze een skibroek aan. Ook waren ze met school op excursie in het bos en daar waren veel teken. Dan mag een korte broek ook niet. Die afspraak staat gewoon en daar houden de jongens zich aan".

Ontaarde moeder

De meningen over hoe de kinderen van Saskia zich kleden, zijn verdeeld. Op Bunniksnieuws.nl zegt ze: „Het eerste jaar werd ik regelmatig aangekeken alsof ik een ontaarde moeder was”.

Niet iedereen laat de kinderen zelf bepalen wat zij dragen. Zo verplichten moeders vaak hun kinderen om een dikke jas aan te doen in de winter. Of adviseren ze om niet in een verkleedpak de deur uit te gaan. Andere moeders zijn van mening dat kinderen moeten dragen wat ze willen.

Praat mee

Hoe gaat dat bij jou thuis? Laat jij je dochter elke dag in haar prinsessenkostuum lopen als zij dat wil? Is het prima als je zoon in zijn pyjama naar school gaat, omdat hij daar die dag zin in had? Mogen jouw kinderen dat zelf bepalen? Of is het aan de ouders om de kinderen te kleden? Laat het ons weten en praat mee op onze Facebookpagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.