Vrouw/Praat Mee
1547929160
Praat Mee

'Mijn schoonmoeder is mijn beste vriendin'

schoonmoeder, vriendschap

schoonmoeder, vriendschap

Ineens was hij er: jouw ideale partner. Degene met wie je oud wilt worden en waarmee je ooit achter de geraniums wilt kruipen. Hij komt alleen nooit alleen, want door een relatie met hem aan te gaan, krijg je er een schoonfamilie bij. En het is altijd maar afwachten of je het net zo goed met hen kunt vinden als met jouw partner…

schoonmoeder, vriendschap

schoonmoeder, vriendschap

Iedereen heeft wel iemand in zijn of haar kennissenkring die geen goede band met haar schoonmoeder heeft. Zo heeft vriendin B. een schoonmoeder die haar veelvuldig laat weten dat ze haar niet goed genoeg vindt voor haar zoon, haar oogappeltje. Ze zet de soepborden verkeerd op tafel, is te luidruchtig en zou hem veel te veel beperken in zijn vrijheid. Vriendin M. heeft een schoonmoeder waarmee ze het redelijk kan vinden, alleen ergert ze zich aan het feit dat haar schoonmoeder zich bemoeit met de opvoeding van de kinderen.

Geen goede band

Dit fenomeen komt in de showbizzwereld ook regelmatig voor. Het bekendste voorbeeld is misschien wel van André Hazes jr. (22) en zijn vriendin Monique (38). Rachel, de moeder van André, keurde hun relatie vanaf het begin al niet goed en zelfs nu ze oma wordt, worden er geen verzoeningspogingen ondernomen.

Volgens Rachel, die zelf een tiener was toen ze een relatie kreeg met André Hazes sr., is haar enige zoon veel te jong om vader te worden en heeft ze simpelweg geen band met haar schoondochter. Maar gelukkig bestaan er ook genoeg verhalen van vrouwen die het wél kunnen vinden met hun schoonmoeder. Van gezellig samen eten en shoppen tot het zijn van echte vriendinnen die werkelijk alles samen doen en delen.

Deel jouw verhaal

Heb jij een goede band met je schoonmoeder, misschien zelfs beter dan met je moeder? Zijn jullie dikke vriendinnen? Of herken je jezelf meer in het verhaal van Monique, de vriendin van André Hazes jr.? Laat het ons weten en wie weet zie je jouw verhaal terug op de site!

Stuur hier jouw verhaal in

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.