Vrouw/Seks & Relaties
1553220808
Seks & Relaties

Jiska is vijf maanden zwanger: Ik denk de hele dag aan seks

In de rubriek 'Tussen de lakens' vertellen vrouwen over hun seksleven. Jiska (33) is bijna vijf maanden zwanger en dácht dat dit haar libido aardig lam zou leggen. Maar in plaats daarvan heeft ze de hele dag zin in haar vriend Karim (34). "Hij wordt gek van me, hij kan mijn sexdrive even niet bijbenen."

Zwanger

De eerste drie maanden van mijn zwangerschap was ik voortdurend misselijk. Niet alleen in de ochtend, maar de hele dag. Daar word je na een paar dagen goed gek van. Ik weet nog dat ik zielsgelukkig was toen ik de positieve test zag, maar nog geen paar weken later al dacht: is dit nou wat ik zo graag wilde?

Ik was ook doodmoe. Ik trok de dagen niet zonder even een half uurtje te gaan liggen. En op de dagen dat ik werkte, lag ik er om half negen in.

Protest

Toen de eerste drie maanden erop zaten, verdween de misselijkheid. Precies zoals de boekjes het voorspelden. Ook kreeg ik mijn energie weer een beetje terug. Sinds een paar weken is daar echter iets anders bijgekomen: ik heb de hele dag zin in seks.

Karim wordt gek van me. De eerste dagen kon hij er nog wel om lachen en genoot hij er ook van. Maar al snel kwam ook het lichte protest. Eén keer op een dag vindt hij prima te doen. Maar twee of zelfs drie keer?

Ruzie

Ik heb inmiddels al een behoorlijke buik, je zou dus verwachten dat ik me helemaal niet zo sexy voel. Maar het tegendeel is waar. Ik kan Karim wel opvreten als ik hem zie, zo gelukkig ben ik.

We hebben er al een keer ruzie over gemaakt. Toen drong ik in zijn ogen iets te veel aan – hij wilde voetbal kijken – en vroeg hij mij hoe ik het omgekeerd zou vinden, als híj met ‘nu even niet’ geen genoegen zou nemen? Daar schrok ik wel van.

Gevoelig

Ik heb begrepen dat alles in je zwangerschap een fase is, dus dit zal ook wel weer voorbijgaan. Ik zal uiteindelijk wel zo dik worden dat ik er echt niet meer aan moet denken.

Mijn huid is heel gevoelig en ook daar beneden lijk ik veel meer te genieten. Dat schijnt iets met de doorbloeding te maken te hebben. Nou, wat het ook is, wat mij betreft mag het altijd zo zijn.

Vriendinnen

Mijn vriendinnen herkennen zich in mijn verhaal, die hebben het ook allemaal in meer of mindere mate meegemaakt. Maar ik heb wel het idee dat het bij mij erg extreem is. Als Karim er niet is, bevredig ik mezelf ook regelmatig. Als ik het niet doe, vlieg ik tegen de muren op; ik kan me dan nergens meer op concentreren.

Doodeng

Karim vraagt zich ook af of zoveel seks wel goed is voor de baby. Dat is typisch iets voor mannen volgens mij, die denken allemaal dat ze er met hun penis dan te dichtbij komen of zo. Mijn zus vertelde me dat haar vriend helemaal geen seks meer met haar wilde. Hij vond het doodeng. Wat dat betreft heb ik met Karim dus niets te klagen.

Liefdevol nest

We moeten er vooral om lachen; het is ook zo gek wat hormonen allemaal met je kunnen doen. Het ene moment kan ik volledig over mijn toeren huilen, omdat er iets niet loopt zoals ik het wil. En het volgende moment bespring ik mijn vriend alsof het onze laatste keer ooit is. Onze baby komt in elk geval in een bijzonder liefdevol nest terecht!

Jij op Vrouw

Wil jij ook jouw ‛Tussen de lakens-verhaal’ vertellen?

Dat kan hier.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.