Vrouw/Lezerscolumn
1559081293
Lezerscolumn

Lezersbrief

Angelique: ’Een testmaatschappij vind ik moreel onacceptabel’

Angelique van Gorp, docente digitale vaardigheden op een MBO, vraagt zich hardop af waar de morele grens ligt bij het (toekomstige) testbeleid voor COVID-19. Zij vindt het zicht op een testmaatschappij onacceptabel. Net zoals ze het belangrijk vindt dat ieder mens zijn of haar eigen morele en ethische grenzen onderzoekt.

Graag wil ik mijn zorgen uiten over de COVID-19 tests die wij binnenkort op onze scholen gaan krijgen. Op dit moment zie ik een ontwikkeling in de maatschappij ontstaan waar ik niet achter sta. Dit is een eerste stap richting schooltoegang middels testen.

Een aantal ondernemingen gaat binnenkort al starten met precies dit; alleen mensen toegang geven bij een negatieve test. De toegang via testen zet de eerste stap tot het normaliseren van permanent testen. Hiermee helpen wij bouwen aan een maatschappij waarin gezonde volwassenen en kinderen zich constant moeten onderwerpen aan testen.

Een maatschappij waarin 17,3 miljoen gezonde mensen derhalve continu als besmet of ziek worden behandeld, tenzij zij het tegendeel bewijzen. Schuldig tot je onschuld bewezen is, de omgekeerde wereld. Dat is onacceptabel.

Ik vind het moreel verwerpelijk om mee te werken aan een testmaatschappij. Door het stramien van de testmaatschappij op te zetten, werken wij langzaam naar een situatie waarin wij al onze leerlingen, collega’s en medemensen beschuldigen van besmetting tot het tegendeel is bewezen.

Testen en vaccinatie mogen niet als dwangmiddel worden ingezet om mee te kunnen doen aan scholing en sociale activiteiten. Dat mag niet bij wet en dat moeten wij mijn inziens zo houden.

Waar ligt jouw morele grens?

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo