Vrouw/Praat Mee
1566510967
Praat Mee

'Het liefst zou ik die Avond4daagse boycotten...'

Het is weer de tijd van de Avond4daagse. Van Zwolle tot Tilburg, van Utrecht tot Assen. "Vier avonden wandelen, liedjes zingen en plezier maken samen met je vrienden uit de klas, sportclub of vereniging. Het meest gezellige wandelevenement van Nederland" staat op de officiële website van het evenement. Het is de eerste keer dat mijn dochter (6) meedoet, en ik heb er vooralsnog spijt van...

De reden van mijn 'spijt' is drieledig. Ten eerste is het voor mij werk,-en eettechnisch gezien eigenlijk niet te doen - het begint om 18 uur - en slaaptechnisch gezien is het voor mijn dochter én man en mij niet top; in de loop van de week zal ze draakachtig gedrag gaan vertonen. Wat ik je brom.

Ten tweede lijkt het er steeds meer op dat het geen Avond4daagse betreft, maar een Snoep4daagse; in de supermarkten liggen speciaal voor het evenement meterslange snoepzakken. Oh ja, en ten derde, lijkt het inmiddels wel een Ouders4daagse.

Dit weekend zat ik met negen vriendinnen in een huis. Het gesprek kwam op de Avond4daagse, en een van hen zei stellig: "Nou, ik doe er niet aan mee. Ik vind het veel teveel gedoe en mijn kinderen bewegen genoeg." Dat ik daar niet ook op gekomen ben! Want de enige die vrijdag blij zal zijn, is de oppas; zij heeft die avond geen kind aan mijn dochter.

Praat mee

Wat vind jij? Is de Avond4daagse een must? Of vind je het prima, maar dan zonder snoep? En moet iedereen het voor zich weten? Of is het not done om niet mee te doen? En wat vind je van het aantal deelnemende ouders? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.