Vrouw/Praat Mee
1569092012
Praat Mee

Te dik, te dun, te dit, te dat...

Doutzen Kroes

Doutzen Kroes

Het lijkt zo langzamerhand de normaalste zaak van de wereld; om ieder lichaam van uitgebreid (online) commentaar te voorzien. Vooral BN'ers moeten een 'dikke huid' hebben. Voor alle ophef rondom te dikke, te dunne, te behaarde en/of te kleine lijven bestaat de naam body shaming. Het nieuwste slachtoffer van skinny shaming: 'onze' Doutzen Kroes (34).

Doutzen Kroes

Doutzen Kroes

Afgelopen weekend plaatste ze opnieuw een bikinifoto op Instagram. Op het zomerkiekje zien we een perfect afgetrainde Doutzen op een jacht met collega Candice Swanepoel. Ze kreeg flink wat kritiek te verduren in de reacties, want Doutzen zou namelijk veel te dun zijn. "Mag wel wat meer eten, Jezus man", "Te dun is niet mooi meer" en "Dit gaat helemaal mis, vel over been", reageert een aantal volgers.

Respect

Gelukkig zijn er ook veel volgers die Doutzen steunen. "Waarom moet er altijd iets gezegd worden over hoe dik of dun iemand is? Laat iedereen lekker zichzelf zijn! #meningmoe" schrijft iemand en "Over dikke(re) vrouwen mogen we niets zeggen, want: beledigend. Hoe voelt het voor iemand die slank is? #houjecommentaareensvoorje", schrijven volgers.

Ook fotograaf William Rutten neemt het voor Doutzen op en reageert het volgende onder de foto; "Grappig dat het vooral vrouwen zijn die negatief reageren... vaak dezelfde vrouwen die altijd de mond vol hebben over fat shaming... Dit is een sportieve vrouw die haar werk serieus neemt, heb een beetje respect lieve mensen!!!"

Praat mee

Ben jij weleens slachtoffer geweest van body shaming? Omdat je te dik (fat) of te dun (skinny) zou zijn? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.