Vrouw/Praat Mee
1571653822
Praat Mee

Praat mee

Warme lunch op school: doen of niet doen?

In veel andere Europese landen wordt een warme schoollunch geserveerd. Een gezond initiatief omdat die warme maaltijd bijdraagt aan de gezondheid en levensverwachting van kinderen. Helaas vinden we in Nederland zo’n warme lunch op de basisschool vooral te ingewikkeld en te duur. De Internationale School Breda besloot in augustus de - memorabele - stap te wagen.

Maartje Guikers die met haar bedrijf die maaltijden in Breda verzorgt: „Al sinds 2012 koken wij maaltijden voor de kinderopvang. De kennis en ervaring die we sinds de zomer in Breda opdoen willen we inzetten om andere scholen in Nederland te helpen de stap naar de warme schoollunch te zetten. Ik ben er namelijk van overtuigd dat kinderen die gedurende hun schooltijd gezond hebben leren eten de toekomstige stoottroepen zullen zijn in de strijd tegen overgewicht en een ongezonde leefstijl.”

Praat mee

Wat vind jij? Moeten meer scholen in Nederland een warme lunch serveren? Het kan toch niet zo zijn dat binnen Europa alleen in Nederland de lunch op school bestaat uit boterhammen al dan niet met zoetigheid? Of vrees je dat dit te veel tijd én geld gaat kosten en vind je één dagelijkse warme (avond)maaltijd voldoende? Praat mee op Facebook!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.