Nieuws/Vrouw
1572730516
Vrouw

Gaten in je wenkbrauwen? Zo vul je ze makkelijk op

Enith komt als beauty-expert van VROUW niet alleen in VROUW Magazine elke week met beautynieuws, ook op de redactie geeft ze zo nu en dan een nuttige tip op beautygebied. En die willen we jou natuurlijk niet onthouden. Bijvoorbeeld: heb jij ook van die plekken in je wenkbrauwen waar nog weinig haartjes zitten? Zo vul je je wenkbrauwen snel op!

Wie de vorm van haar wenkbrauwen wil veranderen, begint vaak met het epileren van de wenkbrauw. Maar het kan gebeuren dat haartjes dunner of helemaal niet meer terugkomen en dat er gaten in je wenkbrauw ontstaan. Ook kun je bij een moedervlekje of een litteken een kaal plekje in je wenkbrauw hebben.

Wil je die opvullen, maar er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Zorg dan dat je een wenkbrauwpotlood met borsteltje aan de achterkant, een wenkbrauwpoeder en een transparante wenkbrauwgel in huis hebt. Kies voor het potlood en poeder uit blond, bruin of zwart en creëer in zes snelle, makkelijke stappen een verzorgde wenkbrauw.

Stap 1: Zorg dat je wenkbrauwpotlood scherp is en teken de lijn van de wenkbrauw aan de onderkant. Stip aan waar je begint.

Stap 2: Doe hetzelfde langs de bovenkant van je wenkbrauw. Zo zie je duidelijk de vorm van je wenkbrauw.

Stap 3: Blend beide potloodlijnen door met het borsteltje de haartjes naar buiten (niet naar boven) te borstelen.

Stap 4: Nu zie je duidelijk welke haartjes onder of boven de lijnen zitten. Alleen deze mag je verwijderen met een pincet. Is je pincet niet helemaal scherp meer? Haal ‘m langs een papieren nagelvijl en hij is weer als nieuw.

Stap 5: Vul nu de lege plekken met een wenkbrauwpoeder in jouw haarkleur. Doop een schuin wenkbrauwpenceeltje in het poeder en teken er als het ware haartjes mee in je wenkbrauwen.

Stap 6: Met een transparante wenkbrauwgel zet je de haartjes voor de hele dag vast!

Meer haartjes?

Het duurt zo’n zes weken voordat een haartje terug groeit. Mits de haarfollikel nog gezond is. Met een wenkbrauwserum kun je de haargroeicyclus bevorderen.

De meeste serums bevatten peptiden, oliën of de werkstof isopropyl cloprostenate en zullen de haarfollikels activeren en de haargroei stimuleren. Breng je het serum twaalf weken lang ’s avonds op je gereinigde wenkbrauwen aan, dan moet je na ongeveer acht weken resultaat kunnen zien.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.