Nieuws/Vrouw
1578170875
Vrouw

Tips

Met deze tips houd je de muggen ver van je bed!

Het is weer volop ’muggenseizoen’. De natte periode gevolgd door zomerweer is een ideale combi voor muggenlarven. Maar wat te doen tegen deze muggen? Wij verzamelden tips & tricks om de vrouwtjes (mannetjes steken niet!) van je lijf, ver van je bed en met een beetje mazzel uit je huis te houden!

Niet kunnen slapen vanwege die ene mug, die je niet ziet maar des te meer hoort. Het wordt tijd dat er korte metten wordt gemaakt met dat gezoem, en je de slaap weer kunt vatten. Daarom hieronder selfmade anti-muggenproducten en andere anti-muggentips.

Citroen-eucalyptusolie tegen muggen

Citroenen! Onmisbaar als je de oorlog wilt verklaren aan De Mug.

Benodigdheden

  • Citroen
  • Eucalyptusolie (etherische olie, verkrijgbaar bij drogisten. Mocht er ook een citroen-eucalyptusolie staan, neem die dan mee: 2 muggen... uh, vliegen in één klap)
  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze

Pers een citroen uit. Gooi het vruchtvlees en de pitjes weg. Giet een gelijk deel eucalyptusolie over het citroensap. Voeg nu 20 eetlepels zonnebloemolie toe. Wrijf of spray op je huid.

Lavendel tegen muggen

Druppel wat (altijd met een basisolie aangelengde) lavendelolie op je matras of kussen of verdamp het in een verdamper of leg gewoon een bosje lavendel in je slaapkamer.

Knoflook om muggen te verjagen

Ook met knoflook kom je een heel eind in je strijd tegen muggen. Zo maak je een knoflookbrouwsel dat uitstekend werkt tegen die irritante zoemers:

Benodigdheden

Fijngehakte knoflook

Citroensap

Bereidingswijze

Bedek de fijngehakte knoflook met minerale olie. Laat het 24 uur staan. Vermeng 1 theelepel olie met 2 kopjes water en 1 theelepel versgeperst citroensap. In het geval van pitjes en overtollig vruchtvlees; haal het mengsel door een theedoek. Giet in een spuitfles. Schudden voor gebruik!

Vanille

Bijna net zo lekker als lavendel, en eveneens effectief: smeer wat vanille-extract op je huid.

DEET

Het chemische middel DEET of zijn natuurlijk broertje Citriodiol (PMD).

Marmite

Eet elke dag een toastje met Marmite. De geur van je huid houdt muggen vervolgens op een afstand. Geen fan van Marmite? Slik dan biergist of vitamine B1. Kortom: zorg dat je bloed niet lekker smaakt!

Water

Omdat muggeneitjes in stilstaand, zoet water worden gelegd, is het aan te raden glazen, bakjes en emmers met zo’n troebel laagje te legen. Dat scheelt al veel leed.

Ventilator

De insecten houden absoluut niet van een luchtstroming. Oplossing: zet de ramen tegen elkaar open, of plaats een ventilator naast je bed. Zet hem op de draaiende stand en niet te hard, anders word je wakker met een stijve nek.

Meppen

De elektrische, tennisracketachtige mepper. Het gezwaai ziet er een beetje zot uit en je moet wel raak slaan, maar lukt dat, dan ben je er wel zeker van dat het beestje het loodje heeft gelegd.

Klamboe

Het klinkt voor de hand liggend, maar met een hor of klamboe zullen de muggen niet van je lichaam snoepen, en heb je bovenstaande middeltjes niet nodig.

Jodium

Toch te grazen genomen? Smeer op de bult dampo, jodium of een lik tandpasta en de jeuk verdwijnt!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.