Vrouw/VROUW magazine
1585256368
VROUW magazine

VROUW Magazine

Maak zelf je eigen VROUW Jubileumjurk van Tessa Koops

Speciaal voor ons 15-jarig jubileum ontwierp Tessa Koops deze prachtige wikkeljurk. Hebben? Download hier gratis het patroon en je kunt ’m zo zelf maken!

Hoe je deze jubileumjurk van Tessa Koops in no time zelf aan hebt? Er zijn twee opties. Vind je het leuk om zelf achter de naaimachine te kruipen, dan kun je hier gratis het patroon downloaden.

Geen talent voor naald en draad, dan kun je deze Limited Edition jubileumjurk ook gewoon kopen op de website van Tessa Koops (Tessakoops.com/nl). Met de code VROUW15 betaal je geen € 169,- maar slechts € 119,- voor deze jurk! De code is een maand geldig, zo lang de voorraad strekt.

Zo maak je de VROUW Jubileumjurk van Tessa Koops:

Benodigdheden

  • Naaimachine
  • Lockmachine zou fijn zijn anders zig zag afwerken duo naald voor jersey (kan ook met zig zag)
  • Stofschaar
  • Papierschaar
  • Spelden
  • Centimeter
  • Stift
  • Ruitjespapier of patroontekenpapier
  • Om de jurk een eigentijdse afwerking te geven heb je naast de basisstof die iets moet rekken, bijvoorbeeld jersey, een soepele stof zoals bijvoorbeeld chiffon nodig voor de uitlopende mouwen en ruches aan de rok. Dus 155 m x 150 m basisstof jurk. (jersey of andere soepel vallende stof.) 0,80 m x 150 m voor randen en rushes.

Zo zet je de wikkeljurk in elkaar:

Stap 1

Speld de patroondelen op de stof en knip de patroondelen uit de stof. Naai eerst de voorpanden aan elkaar, naai vervolgens de schoudernaden en eindig met de zijnaden aan elkaar te naaien. Laat aan de rechterkant een kleine opening open om later het strikkoordje doorheen te kunnen rijgen.

Stap 2

Stik de mouwen in de lengte dicht. Pak de patroondelen van de chiffon, de ruffles en stik die aan de mouwen. Heb je een lockmachine zet die dan op de afstand babylock. Op die manier kun je de randen van de chiffon mooi afwerken. Heb je geen lockmachine, ga dan verder met stap 3.

Stap 3

Zonder lockmachine dan vergt het wat meer ervaring; ga voor een heel smal rolzoompje. Dit vraagt ook wat geduld.

Stap 4

De mouwen kunnen in de jurk gezet worden. De koordjes om de wikkeljurk mee vast te knopen kun je op twee manieren stikken; je kunt ze met een halve centimeter naar binnen vouwen en gelijk stikken of je kunt ze blindstikken en omdraaien. Die laatste optie vergt heel veel geduld en de jersey-stof mag niet te dik zijn.

Stap 5

Zet nu de ruffle aan de onderkant vast en werk deze op dezelfde manier af als de mouwen. Daarna sla je de randen langs de hals en nek om die je als eerst kunt locken of zig-zag’en . Daarna werk je het af met een jersey duo-naald of stuk je het door met zig-zag.

Stap 6

De wikkelkoordjes bevestig je aan de beide kanten van de jurk ter hoogte van de taillenaad.

Succes met je eigen wikkeljurk.

Hieronder de patronen van de jurk en de patronen van de ruffles van XS naar XL:

Patronen jurk XS:

Download PDF:

Bijlage

Patronen ruffles XS:

Download PDF:

Bijlage

Patronen jurk S:

Download PDF:

Bijlage

Patronen ruffles S:

Download PDF:

Bijlage

Patronen jurk M:

Download PDF:

Bijlage

Patronen ruffles M:

Download PDF:

Bijlage

Patronen jurk L:

Download PDF:

Bijlage

Patronen ruffles L:

Download PDF:

Bijlage

Patronen jurk XL:

Download PDF:

Bijlage

Patronen ruffles XL:

Download PDF:

Bijlage

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.