Vrouw/Praat Mee
1585772246
Praat Mee

Als jouw kind bij andere ouders wél alcohol krijgt...

Als jouw kind bij andere ouders wél alcohol krijgt...

Als jouw kind bij andere ouders wél alcohol krijgt...

Stel je voor: je hanteert als ouder een strikt alcoholbeleid voor je minderjarige kind als je ontdekt dat andere ouders minder streng zijn als het om alcohol gaat. Je dochter heeft wijn gedronken! Het overkwam Rosa. Wat zouden jullie doen in haar geval: stap je af op de ouders of straf je jouw eigen kind?

Als jouw kind bij andere ouders wél alcohol krijgt...

Als jouw kind bij andere ouders wél alcohol krijgt...

Het drinken van alcohol onder de 18: het is en blijft een discussiepunt. Zo dronk de 13-jarige dochter van Rosa wijn bij haar vriendinnen thuis. En dat terwijl ze thuis geen druppel mag drinken!

Lichaam nog in ontwikkeling

Rosa: "Voor mij, moeder van een 16- en 13 jarige puber, is het soms moeilijk inschatten waar mijn kinderen wel of niet in aanraking komen met drank. De ouders van vrienden van mijn kinderen houden zich niet allemaal aan de wettelijke alcoholregeling en staan toe dat er onder de 16 gedronken wordt. Dus op sommige feestjes van een 16-jarige worden bier en wijn geschonken. Ik hoop natuurlijk dat mijn kinderen beseffen dat alcohol drinken voor hen extra schadelijk is omdat hun lichaam nog in ontwikkeling is."

"Ik vind het wel gemakkelijk dat de leeftijd waarop ze alcohol mogen kopen en drinken wettelijk is vastgelegd. Zo is er geen discussie mogelijk of ik op hun feestjes of etentjes alcohol schenk. Mogen oudere vrienden drank meenemen? Nee dus. Ik blijf met ze in gesprek en hoop dat ze uiteindelijk een balans in het alcoholgebruik vinden. Gelukkig vinden zij de beschonken kids die ze regelmatig op televisie zien te kansloos voor woorden. Dus ik ga er van uit dat zij op een verstandige manier met alcohol omgaan."

Praat mee

Dat het drinkgedrag van pubers buitenshuis niet honderd procent te controleren valt, bleek toen Rosa's dochter opbiechtte dat er wel degelijk drank geschonken wordt bij vriendinnen. Hoe is dat bij jou thuis? Mag jouw kind, onder de 18, alcohol drinken? En wat doe je als een andere ouder wél alcohol schenkt aan jouw puber? Stap je er dan op af of straf je jouw eigen kind? En informeer je altijd eerst of vrienden of vriendinnen alcohol mogen drinken voordat je het inschenkt? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.