Vrouw/Praat Mee
1586965805
Praat Mee

Moet de school de 'nekvel-docent' steunen?

Docent aan het nakijken

Docent aan het nakijken

Er is een groot tekort aan docenten in Nederland. En dan besluit Gerrit Keeman die dertig jaar politieagent is geweest, niet te gaan golfen of vissen, maar bij te springen als onderwijs-assistent op een vmbo. Bijzonder prijzenswaardig.

Docent aan het nakijken

Docent aan het nakijken

Deze man is zijn hele carrière gewend geweest om met conflicten om te gaan, maar als een leerling zijn moeder (90) voor alles wat lelijk is uitmaakt en een kruk tegen zijn schenen gooit, verheft hij even zijn stem en grijpt de jongen in zijn nek wanneer hij weigert de klas te verlaten.

Steun

Een redelijk milde ingreep voor zo’n raddraaier, vinden duizenden steunbetuigers door het hele land, die massaal de petitie ondertekenden. "Onprofessioneel gedrag", vindt de schoolleiding die, net als duizenden anderen, het filmpje onder ogen kreeg dat een andere leerling van het incident maakte. Gerrit zit nu, eerder dan gepland, thuis en hoeft niet meer op de school terug te komen.

Praat mee

Had de school Keeman beter moeten steunen en voor hem moeten opkomen? Hebben we raddraaiende leerlingen nu een middel in handen gegeven om docenten van school te laten sturen? Wat vind jij? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.