Vrouw/Praat Mee
1587734692
Praat Mee

Ga jij voor Daan of toch voor Suwannaphob?

Geboortekaartjes

Geboortekaartjes

Kutsi, Suwannaphob, Tippie-Tipper… een kleine greep uit een reeks bijzondere kindernamen die ouders in 2016 aan hun kroost hebben gegeven. Maar de meest populaire kindernamen? Anna bij de meisjes en Daan bij de jongens.

Geboortekaartjes

Geboortekaartjes

Ieder jaar kijkt de Sociale Verzekeringsbank naar de meest populaire namen die ouders hun baby hebben gegeven. In 2015 stond Emma nog op de eerste plek, maar die moest het dit jaar ontgelden en zakte af naar een gedeelde tweede plaats met Tess.

Van de troon

Ook bij de jongensnamen is een kleine verschuiving te zien. In 2015 stond daar Liam nog op de eerste plaats, maar die staat dit jaar niet eens meer in de top drie. Op één staat nu Daan, gevolgd door Noah en Sem.

Maar in 2016 zijn ouders ook uiterst creatief geweest… Dat blijkt wel als je het lijstje bijzondere namen erbij pakt. Er zijn geboortekaartjes voor jongens rondgestuurd met de namen: Kutsi, Suwannaphob, Denn-Denn en Dop erop. En deze meisjes moeten waarschijnlijk de rest van hun leven altijd hun naam spellen: Eylul, Queendjelley, Jah-Knowmi, Tippie-Tipper en Olorunnishola.

Volgens Werner van Bastelaar, directeur van de Sociale Verzekeringsbank, spelen bepaalde gebeurtenissen in het jaar ook een belangrijke rol bij het kiezen van een naam. Een goed voorbeeld hiervan is de naam Johan. Bij deze naam is een grote stijging te zien, waarschijnlijk door de dood van Johan Cruiff in maart 2016, vertelt Werner bij Radio 2.

Praat mee!

Hoe zit het met de namen van jouw kroost? Ga jij voor een ‘veilige’ naam als Daan of Anna? Of heb jij je kind juist een heel bijzondere en originele naam gegeven? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.