Vrouw/Seks & Relaties
1589241397
Seks & Relaties

Lijstje

Met deze tips krijg je binnen 5 minuten zin in seks

Snel zin in seks hebben begint bij jezelf goed kennen.

Snel zin in seks hebben begint bij jezelf goed kennen.

Hoewel de dagen vanaf nu weer langer worden en we zoetjesaan richting het voorjaar kruipen, duurt de winter nog wel even. Van de kou en donkere dagen zijn we voorlopig nog niet af en een warme deken aan sensualiteit is dus meer dan welkom. Deze tips helpen je om binnen 5 minuten zin in seks te krijgen.

Snel zin in seks hebben begint bij jezelf goed kennen.

Snel zin in seks hebben begint bij jezelf goed kennen.

1. Samen douchen

Madonna zei het al: „Als je schoon bent, is er niets vies aan seks.” Samen douchen biedt een uitstekende kans om alvast in de stemming te komen. Daarnaast geeft een schoon gevoel meer zelfvertrouwen in bed én nodigt zijn brandschone lijf uit om misschien nét even iets verder gaan. Samen douchen is dus voorspel en een praktische investering ineen!

2. Zoenen

Zoenen is dé perfecte manier om lustgevoelens aan te wakkeren. Door een kus stijgt je bloeddruk, versnelt de ademhaling en gieren de hormonen door je lichaam. Dit geeft een rozig gevoel. Heb je weinig zin? Investeer dan in een passievolle zoen en voel wat er gebeurt...

3. Doe eens gek

Met name stellen die langer samen zijn hebben vaak patent op één aanpak of hebben één standje dat bevalt. Daar is niets mis mee, maar een kleine verandering kan de hele ervaring anders maken. Probeer eens een andere houding, draag spannende lingerie en neem zelf het initiatief. Kom uit die comfortzone en doe eens gek!

4. Hint, hint

Complimentjes doen wonderen om zin in seks te krijgen. Is manlief niet zo complimenteus, geef dan zelf het goede voorbeeld. De kans is groot dan hij dan in een mum van tijd ook met complimenten gaat strooien. Laat merken dat je het waardeert, dan realiseert hij zich wat het effect is van zijn lieve woorden en hoef je de volgende keer iets minder moeite te doen.

5. En vast én los én vast...

Op zich is dit alleen al goed voor de blaas, maar het is ook nog eens fantastisch voor de seksuele beleving: je bekkenbodemspier trainen. Je kunt het in de file, achter het bureau of tijdens de afwas doen. Ga goed op een stoel zitten en doe alsof je je plas ophoudt.

De juiste samentrekking van de bekkenbodemspieren voelt als een knijpbeweging, waarbij het bekken als het ware in het lichaam omhoog getild wordt. Je voelt dit rondom de vagina en anus. Even fantaseren, een paar keer aanspannen en weer loslaten kan jouw lust al aanwakkeren. Dat is het proberen wel waard, toch?

6. Seks en je cyclus

Het is wetenschappelijk bewezen dat vrouwen in de dagen voor de ovulatie (voor pilgebruiksters: rond de stopweek) meer werk van hun uiterlijk maken. Daarnaast flirten ze dan meer, beleven ze meer plezier aan erotiek en bovendien hebben ze meer zin in seks. Wil hij vaker seks dan jij? Dan is dit het ideale moment voor een vrijpartij.

7. Mmmassage

Een massage is de ideale manier om intimiteit en handtastelijkheid te combineren. Blijf niet te lang hangen bij veilige lichaamsdelen (daar wordt de ander alleen maar loom van), maar duik ook niet meteen op de erogene zone – cirkel er eerst even rustig omheen. Een erotische massage is een kwestie van een beetje plagen en uitdagen als opwarmertje.

8. Dag comfortzone

Seks op een niet voor de hand liggende plek is gegarandeerd onhandig, maar wel hitsig en spannend. Het schept een enorme band met je partner om op een trouwpartij verhit uit de garderobe te komen of om het in het bos even snel tegen een boom te doen. Onderschat ook de mogelijkheden van een bezemkast, trapportaal en keukentafel niet. Sluit wel de gordijnen als je niet wilt dat de buren over je gaan kletsen.

9. Eén slaapmutsje

Alcohol helpt ontspannen en zorgt ervoor dat remmingen wegvallen, wat niet onbelangrijk is om lekker te kunnen vrijen. Houd het bij één biertje, wijntje of cocktail. Meer maakt al snel sloom en doet bovendien niets voor zijn erectie.

10. Leve de hulpstukken

Online shoppen maakt de aanschaf van seksspeeltjes wel heel gemakkelijk (en ja, ze worden in discrete verpakking bezorgd). Zoek even wat verder dan de klassieke vibrator en er gaat een wereld aan fijne gadgets voor je open. Pocket Rocket, anyone?

11. Sense & Sensuality

Zelfs een courtisane kan op Uggs niemand verleiden. Breng jezelf daarom in de stemming door je zintuigen te strelen. Dit doe je door bijvoorbeeld uitgebreid je haar borstelen. Zet een muziekje aan, smeer jezelf in met een sensueel geurende lotion, en geniet van het gevoel van een zijden kimono op je naakte huid. Jezelf een beetje kietelen is een prima manier om zin in vrijen te krijgen.

12. Zelfservice helpt

Dat mannen vaak spontaner zin in seks hebben dan vrouwen, komt doordat testosteron hen daarbij helpt én omdat ze het duidelijker merken: een erectie vraagt om ontlading. Bij vrouwen speelt dat proces zich meer intern af en daarom doen we er niet altijd iets mee.

De kunst is om die kriebels sneller te herkennen en om te leren hoe je ze kunt opporren. Dit kan bijvoorbeeld door jezelf een aantal keer te bevredigen bij een fijne fantasie. Zo’n imprint versterkt de ervaring. Wil je vervolgens op een ander moment lustgevoelens opwekken? Dan hoef je alleen maar aan die fantasie te denken om het bijbehorende gevoel naar boven te halen.

13. Beetje hulp

Glijmiddel is een geweldige hulp bij ’eigenlijk-niet-zo’n-zin-seks’. Je kunt elkaar ermee stimuleren en het gevoel van opgewonden zijn triggert de hersenen vaak ook om daadwerkelijk opgewonden te worden: een win-winsituatie!

14. Zet de tv aan

Op de tv is voor ieder wat wils te vinden: porno voor de liefhebster of porna voor wie liever wat vriendelijker en broeieriger verleid wordt. Mannen zijn echt niet de enigen die visueel geprikkeld worden door sexy beelden. Als een vrouw naar erotische beelden kijkt, neemt de doorbloeding van haar vagina binnen vijf minuten toe. Daarnaast kan het je nog eens op ideeën brengen, zeker als er al een lekkere vent naast je ligt.

15. Sluit je ogen

Cillian Murphy, Idris Elba, Gerard James Butler, Barry Atsma, Michiel Huisman... Dromen staat vrij en je man hoeft niet te weten dat je even in gedachten met een ander ligt te vrijen om op temperatuur te komen. Als het ervoor zorgt dat je er zin van krijgt, heeft hij er ook voordeel bij.

16. Lekker bedlezen

Een bekende aanrader is Vijftig tinten grijs (E.L. James), maar ook Negentig dagen Genevieve (Lucinda Carrington), de Crossfire-serie (Sylvia Day), Nog steeds geil! van (Isabelle Dams), het werk van Jennifer Probst, de klassiekers van Anaïs Nin en het Sexdagboek van Heleen van Royen zul je niet neer kunnen leggen.

17. Ken jezelf

Onzekerheid, gêne, opvoeding, vervelende ervaringen – er kunnen talloze redenen zijn om af te knappen op seks. Feit is dat elke gezonde vrouw het in zich heeft om een fijn orgasme te ervaren.

Snel zin in seks krijgen begint bij jezelf goed kennen (en soms is dat echt zo simpel als voor een spiegel op onderzoek uitgaan) en het vaak met jezelf doen. Als je zelf weet wat voor jou werkt, is het veel makkelijker om dat aan je partner duidelijk te maken. Zo wordt seks met zijn tweeën leuker en groeit de zin vanzelf.

18. Leg de lat laag

Goede seks is niet per definitie vier uur lang verwennerij en vergt ook niet per se slagroom en kroonluchters. Een gezellig vluggertje en daarna lekker samen slapen is ook al een emotionele investering in je relatie. Kom op, die vijf minuutjes heb je toch wel voor elkaar over?

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.