Vrouw/Seks & Relaties
1590409439
Seks & Relaties

‘Na onze relatiedip hebben we weer seks als twee verliefde pubers’

In de rubriek 'Tussen de lakens' vertellen vrouwen over hun seksleven. Dit verhaal komt van Kim (44). Zij en haar man Bas komen in hun dagelijkse drukke leven nauwelijks aan seks toe. Daarom boeken ze eens in de twee maanden een weekendje weg samen. En in zo’n weekend verlaten ze de hotelkamer alleen om te eten…

Slechte slaper

“We hebben vier kinderen in de leeftijd van zes tot zestien jaar, allebei een eigen zaak en twee honden. Ons leven bestaat voornamelijk uit werken en zorgen. De fabriek draait bij ons 24/7, zeg ik wel eens. Onze jongste is een heel slechte slaper. We moeten er nog iedere nacht zeker twee keer voor hem uit. Dat breekt uiteindelijk op.

Opgebrand

Drie jaar geleden zat onze relatie in een dal. We waren allebei zo opgebrand, dat we het leuke in elkaar niet meer zagen. Na een lange werkdag brachten we de kinderen naar bed, om daarna op de bank te ploffen, wat tv te kijken en in slaap te vallen.

‘Is dit het nou?’, vroegen we ons allebei af. We hadden geen seks meer, we zoenden zelfs amper nog.

Zin maken

We stonden er allebei hetzelfde in; er moest iets veranderen, anders zou onze relatie niet lang standhouden. We namen ons aanvankelijk voor om wat eerder naar bed te gaan en zin te maken, maar dat wat in theorie een iets beter plan dan in de praktijk. Eenmaal op de bank, bleken we daar toch slecht vanaf te komen.

Oppas

Bas kwam met het idee eens echt samen een weekend weg te gaan. Dat deden we nooit; zie maar eens voor vier kinderen oppas te vinden. Onze beide ouders trekken dat niet, die drukte.

Maar Bas had een leuke stagiair die misschien wel een weekend in ons huis wilde slapen. Een meid van toen 22; zij zag het meteen zitten. Ook de kinderen vonden het maar wat leuk dat ze kwam. Zo konden wij met een gerust hart weg.

Knop om

Dat eerste weekend hadden toch wel moeite om de thuissituatie loslaten. We hadden het veel over de kinderen en appten voortdurend met het thuisfront om te vragen hoe de vlag erbij hing.

Na een dag hebben we een knop omgezet. Als er echt iets zou zijn, zouden we wel gebeld worden. Wij focusten ons op elkaar en het onderwerp ‘kinderen’ werd verboden.

Verliefde pubers

Die nacht gebeurde er wat we al tijden niet meer hadden meegemaakt. We hadden seks als twee verliefde pubers. Ik had spannende lingerie meegenomen om Bas te verrassen en we dronken ons samen aangeschoten in de hotelkamer.

Het is heel laat geworden. We hebben het ‘don’t disturb-bordje’ aan de deur gehangen en we sloegen het ontbijt over. Uitslapen, weer seks hebben. Het bleek gewoon nog in ons te zitten, die vaardigheden!

Oude ritme

Thuis kwamen we al snel weer in ons oude ritme. Ik dacht nog heel vaak terug aan onze twee dagen samen en Bas blijkbaar ook: hij had weer een weekend weg geboekt.

Inmiddels is het een vast onderdeel van onze relatie geworden. Eens in de twee maanden duiken we een hotel in, leggen we onze telefoons aan de kant en gaan we volledig op in elkaar.

Genieten

Het is een feest om twee dagen niet te hoeven schoonmaken, zorgen, koken of werken. Heel soms plannen we ter plekke nog een activiteit, maar dat is meer voor de vorm.

Je wil toch iets hebben gezien van de plaats waar je bent geweest. We houden het dan kort en gaan al snel over tot waarvoor we weg zijn; genieten van elkaar. Het is zo fijn te weten dat de liefde wat dat betreft nog helemaal goed zit tussen ons.

Win-win

We leven er naartoe en teren er ook weer weken op. Dat we daarna doordeweeks weer in onze oude stramien vallen, vinden we niet erg. We weten hoe het ook kan en dat het er weer van gaat komen.

De oppas vindt het nog steeds hartstikke leuk om bij ons te komen en ook de kinderen vinden het alleen maar fijn dat wij weggaan. Ze mogen zo’n weekend alles en er staan geen groenten op het menu. Wij hoeven ons dus nergens schuldig over te voelen, het is een win-winsituatie.”

Jij op Vrouw

Wil jij ook jouw ‘Tussen de Lakens-verhaal’ vertellen?

Dat kan hier.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.