Vrouw/Praat Mee
1591372099
Praat Mee

Praat mee

Moet Nederland ook ’s nachts gaan vaccineren?

Drie weken na de start van de vaccinatiecampagne in Israël is reeds 20 procent van de bevolking al gevaccineerd tegen het coronavirus, weet ’Het Parool’ te vertellen. Zij prikken dag en nacht door, alsof ze in een oorlogssituatie zitten. Moet Nederland hier een voorbeeld aan nemen?

Om het festivalseizoen te redden, moet de GGD volgens directeur van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) zo snel mogelijk het aantal vaccins opvoeren. „De tijd dringt,” zegt Berend Schans in het AD, „hoe eerder we deze periode achter ons kunnen laten, hoe beter. Ik hoor nu dat gezonde, jonge mensen zoals ik pas in september aan de beurt zijn. Dat duurt echt veel te lang.”

In Nederland zijn volgens Het Parool inmiddels 26.000 mensen gevaccineerd, terwijl in Israel al 20 procent van de bevolking aan de beurt is geweest voor een prik. Premier Benjamin Netanyahu (71) beloofde dat zijn land als eerste de coronacrisis achter zich zal laten en een modelstaat zal worden voor de snelle vaccinatie van een heel land.

Deze persoon denkt dat het vaccinatieprogramma in Nederland een stuk beter op orde had kunnen zijn.

Praat mee

Wat vind jij? Vind jij dat Nederland, indien er genoeg vaccinaties beschikbaar zijn, ook dag en nacht moet gaan prikken? Praat mee op onze Facebook-pagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.