Vrouw/Seks & Relaties
1605421711
Seks & Relaties

The Polyamorie Files deel 22: Ella schrikt als ze hoort wat ze ’s nachts heeft uitgespookt

Tetra Images

Tetra Images

Ella (40) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar gelukkig getrouwd. Jeff is boos weggelopen en Ella herinnert zich niets. Dan vertelt Jackie dat ze hebben gezoend.

Tetra Images

Tetra Images

Als ik voor de derde keer Jackies voicemail hoor, word ik een beetje nijdig. “Ja hoi, met mij, met Ella,” stamel ik, “Jeff is dus echt super boos en ik weet het gewoon allemaal niet meer zo goed. Wat is er vannacht nou allemaal gebeurd en wat mag ik niet tegen Jeff zeggen? Kun je me even terugbellen?” Ik hang op en loop naar de keuken, op zoek naar meer paracetamol. Mijn hoofd bonkt zo hard, ik kan niet nadenken.

In de war

Ik pak mijn telefoon weer en stuur een berichtje naar Marvin. “Ik weet dat je met Jeff bent. Ik ben zo in de war. Hij is boos omdat ik me niets herinner en Jackie doet super vaag. Wil je Jeff niks vertellen?” Ik ga op de bank onder een dekentje liggen, ik heb het koud en ril over mijn hele lijf. Het is lang geleden dat ik me zo ontzettend brak heb gevoeld.

Het is tien uur als ik wakker schrik van mijn telefoon. Ik hoop dat het Jackie of Marvin is, maar ik zie het nummer van mijn zus op het scherm staan. Zij is wel de laatste van wie ik nu een preek wil. Ik druk haar weg. Ze belt nog een keer en nog een keer.

De vierde keer neem ik op. “Wat is er?” “Ben je nog boos op me zussie?”, vraagt ze met een piepstem. Ik probeer te doen alsof er niks aan de hand is, maar voor ik het weet stromen de tranen over mijn wangen en vertel ik wat er is gebeurd. Dat Jeff boos is, de nacht met Jackie en Marvin waar ik me niks van herinner, alles komt eruit.

Iedereen is boos

Aan de andere kant van de lijn blijft het lang stil. “Wat een gedoe, Ella. Is dit echt wel wat je wil? Je man delen met een ander, een soort van liefdesdriehoek, of -vierhoek aangaan met mensen die je amper kent?” Nu blijf ik stil.

“Ik weet het allemaal niet, het leek me aan de ene kant wel mooi en spannend, maar nu heb ik het gevoel dat iedereen boos is op elkaar en ben ik in de war.” Sara probeert me nog een beetje te troosten en belooft dat ze snel langskomt. Terwijl ze praat, hoor ik dat er berichtjes binnenkomen op mijn telefoon. “Ik moet ophangen Saar, bedankt voor het luisteren, ik spreek je snel!”

Waar is Jeff?

Een berichtje van Marvin: ‘Ik kan nu even niet bellen, zit in het theater, maar ik heb Jeff niet gesproken hoor. We hebben elkaars nummer niet eens. Ik zeg niks, moet jij ook niet doen ;)’ Ik lees het bericht zes keer en begrijp er helemaal niks van. Wat moet ik niet zeggen, wat betekent die knipoog? En vooral: als Marvin niet met Jeff is, waar is Jeff dan wel?

Gezoend

Ik probeer nog eens Jackie te bellen. “Hey El!”, klinkt het enthousiast aan de andere kant. “Sorry dat ik nog niet had teruggebeld, maar Fleurtje is ziek en ik ben de hele tijd lakens aan het verschonen, je kent het wel. Wat is er?”

Mijn hersenen kraken. “Euh, Jeff is boos, die zei dat hij naar Marvin ging, maar Marvin is in het theater en ik weet niet wat er allemaal is gebeurd vannacht, dus ik ben vooral heel erg in de war.” “Oh wat vervelend joh! Maar er is niks geks gebeurd vannacht hoor, we hebben jointjes gerookt en we hebben met zijn drieën een pilletje gedeeld, maar dat moet je echt niet tegen Jeff zeggen hoor, hij vindt dat zo dom.”

“En verder? Wat is er verder gebeurd?” Ik voel dat ik nog steeds niet alles weet. “Weet je dat echt niet meer?” vraagt Jackie en ik blijf stil. “Jammer dat ik geen indruk heb gemaakt, we hebben geweldig gezoend!” En terwijl ze het zegt flitsen opeens beelden van haar gezicht door mijn hoofd en krijg ik het bloedheet. “Ik moet ophangen Jackie...”

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.