Vrouw/Praat Mee
1608832266
Praat Mee

Grijp jij gelijk naar voedsel als je baby huilt?

Grijp jij gelijk naar voeding als je baby huilt?

Grijp jij gelijk naar voeding als je baby huilt?

Huilende baby's wordt niemand vrolijk van. Dus als een baby huilt, proberen we hem of haar altijd stil te krijgen. Alle speeltjes, knuffels en koekjes worden uit de kast gehaald om het gekrijs te stoppen. Dat laatste kunnen we maar beter niet meer doen, want uit onderzoek blijkt dat dit gevolgen kan hebben voor de toekomst van het kind.

Grijp jij gelijk naar voeding als je baby huilt?

Grijp jij gelijk naar voeding als je baby huilt?

Huilen is één van de manieren waarop een baby aangeeft dat hij of zij honger heeft. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. De baby kan bijvoorbeeld ook moe zijn of een vieze luier hebben.

Emotie-eter

Onderzoekers vermoeden dat het troosten van baby’s door middel van eten en drinken er toe leidt dat kinderen voedsel en emoties met elkaar gaan associëren. Kinderen raken op die manier eraan gewend om te eten wanneer zij zich niet goed voelen. Hierdoor wordt voedsel als medicijn gezien - en gebruikt - om negatieve gevoelens tegen te gaan. Dit kan uiteindelijk leiden tot (overmatige) gewichtstoename.

De onderzoekers geven daarom de tip om na te gaan wat er aan de hand is als je baby huilt. Ga dus niet gelijk in de weer met snoepjes of ander voedsel. Misschien is je baby gewoon moe.

Praat mee

Maak jij je hier ook schuldig aan? Creëer jij ook een emotie-eter? Of heb jij een andere manier om je verdrietige baby rustig te krijgen? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.