Nieuws/Vrouw
160917757
Vrouw

Herken jij je in Halina Reijn (40)?

Halina Reijn

Halina Reijn

Gisteren was de documentaire 'De OK-vrouw' van Halina Reijn (40) te zien. Hierin wordt de actrice een jaar gevolgd om haar verhaal over ongewenste kinderloosheid in beeld te brengen, en om te laten zien hoe zwaar dit voor haar is.

Halina Reijn

Halina Reijn

Een aantal maanden geleden verklaarde Halina dat zij graag een gezin zou willen stichten, maar dit tot nu toe niet mogelijk is geweest: zij heeft namelijk geen man. In de documentaire schrijft de emotionele Halina een brief aan haar ongeboren kindje. "Nu je er nog niet bent, mis ik je. (...) Ik wil je hier ontvangen, maar vooral je vader. Die kan ik nergens vinden."

Een vraag die telkens weer omhoog komt is of Halina de offers wil brengen die nodig zijn om haar wens in vervulling te laten gaan. Want zoals de mensen om haar heen benadrukken: de drukke carrièrevrouw heeft nauwelijks tijd voor zichzelf, laat staan voor een kindje. Daarnaast blijkt ook de maatschappelijke druk een rol te spelen, want is een vrouw pas echt succesvol als zij moeder is?

Eigen verhaal

Hoewel de meningen over de documentaire verdeeld zijn, wordt het wel duidelijk dat Halina niet de enige vrouw is die op deze manier ongewenst kinderloos is. Herken jij je in Halina's verhaal, en zou jij je verhaal willen vertellen aan VROUW.nl?

Laat in het formulier je gegevens en verhaal achter!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.