Vrouw/Opgebiecht
1612307335
Opgebiecht

'Mijn vrienden vinden het afschuwelijk dat ik op volle vrouwen val'

Op de website Wondervol vertelt een man dat mannen in zijn omgeving zich niet willen vertonen met een ‘wondervolle’ vrouw.

"Het stigma van de grote vrouw is in de wereld waarin ik mij beweeg zeer aanwezig en heeft een nadelige invloed op het zelfvertrouwen van de mens. In mijn directe vriendenkring ben ik omringd door mannen en vrouwen met succes in hun carrière en leven. Ik vind dat ook van mijzelf. Ik ben echter ook een nuchtere man, met beide benen op de grond. Liever een glas huiswijn, cava of een biertje bij het diner dan een dure champagne."

Langer, slanker, fitter

"Ik heb een uitgesproken mening en zeer belangrijk: ik heb een absolute voorkeur voor een volle vrouw. Ik merk dat vooral dit laatste vaak wordt afgedaan met een reactie van afschuw, en dat zie je terug in het type vrouw waarmee ‘de anderen’ graag pronken. Altijd langer, slanker en fitter dan de anderen.

Ik heb ontdekt dat in diezelfde groep, een mogelijke relatie van een vriend geen kans heeft gehad door schaamte voor haar postuur. Het betrof hier toevallig de connectie met een vriendin van mijn familie en ik weet dat het stranden van die relatie voor de nodige tranen heeft gezorgd."

Zelfvertrouwen

"Ik merk dat, terwijl ik dit verhaal typ, ik meer wil zeggen over wat er aantrekkelijk of opwindend is aan de volle ronde vormen van de vrouw. Maar in een tijd waarin dergelijke zaken als 'objectiverend' kunnen worden beschouwd, wil ik daar niet te veel op in gaan.

Wat ik wel mee wil geven, is dat het stigma dat er heerst en dat wordt versterkt door de media, een nadelig effect heeft op het zelfvertrouwen. En dat juist in het uitstralen van dat zelfvertrouwen de aantrekkelijkheid zit.

Ik ben van mening dat de volle vrouw, zeker wanneer netjes verzorgd, gezond en fit (let op, dit is een gevoel en geen getal op een weegschaal) vol zelfvertrouwen door de wereld moet kunnen gaan en dat er veel meer mensen zijn als ik."

Tweederangs mens

Blogster Hermina de Vries vindt het verhaal van de man een bevestiging van wij zij al dacht, maar toch schrikt ze ervan: “Dit is iets wat ik eigenlijk altijd wel heb ‘geweten’ of beter gezegd: aangevoeld. Nu iemand dat zo opschrijft, schrik ik er toch van. Het bevestigt mijn gevoel dat ik als wondervolle vrouw toch een soort van tweederangs ben in de ogen van veel mensen.

En nu weet ik wel dat je je absoluut niks moet aantrekken van wat andere mensen vinden. Dat je die eigenwaarde uit jezelf haalt, dat die niet afhankelijk moet zijn van andermans mening. Maar toch… als maatschappelijk fenomeen, vind ik dit kwalijk.

Mijn gevoel is wel dat dit gelukkig nu beetje voor beetje aan het veranderen is, nu er steeds meer aandacht komt voor body positivity en de ervaringsverhalen van wondervolle vrouwen en mannen.”

Jij op VROUW

Iets op te biechten?

Stuur dan een berichtje

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.