Nieuws/Vrouw
1615711910
Vrouw

'Een klein mensje zou ons gezin compleet maken'

'Een klein mensje zou ons gezin compleet maken'

'Een klein mensje zou ons gezin compleet maken'

Het jonge stel Sharron (31) en Mark Eikelboom (34) kan de wereld aan. Ze hebben allebei een goede baan, een mooi huis en houden van reizen. Tot Mark vier jaar geleden te horen krijgt dat hij uitgezaaide teelbalkanker heeft. Nu het geluk eindelijk weer aan hun kant lijkt te staan, hebben ze nog één grote droom: papa en mama worden. "Een klein mensje zou ons gezin compleet maken!"

'Een klein mensje zou ons gezin compleet maken'

'Een klein mensje zou ons gezin compleet maken'

“Het was een hele spannende periode”, vertelt Sharron. “Mark had in 2015 rugklachten, maar we dachten dat hij als ICT’er gewoon te weinig lichaamsbeweging kreeg. We waren meerdere keren naar de huisarts geweest en ik maakte me op een gegeven moment toch wel zorgen. Ook omdat de vader van Mark meerdere keren kanker heeft gehad."

Foute boel

"We gingen op vakantie omdat Mark zich overbelast voelde, maar daar werd het alleen maar erger. Hij kon bijna niet meer op zijn benen staan en was constant misselijk, tot overgeven aan toe. De pijn in zijn rug werd steeds heviger en Mark begon af te vallen. Eerst werd er gedacht dat hij nierstenen had, maar uiteindelijk bleek er een enorme tumor op zijn nieren te drukken.

In het Antoni van Leeuwenhoek bleek het écht foute boel. Een oncoloog zei dat hij nog nooit zulke hoge tumorwaarden bij iemand had gezien. Daarna ging alles heel snel. Er was geen tijd om na te denken, hij moest zo snel mogelijk behandeld worden: we stonden al 2-0 achter.

Binnen 24 uur waren ze begonnen met de chemo. Vier keer 21 chemo’s, kreeg hij. De tumorwaarden gingen naar beneden, maar de tumor was niet weg. Er volgde nog een pittige operatie van tien uur. Ze hebben moeten rennen naar de bloedbank omdat hij zes liter bloed verloor. Gelukkig is alles goed gegaan en heeft hij goed aan kunnen sterken."

Getrouwd

"Inmiddels gaat het supergoed met Mark. Hij heeft een nieuwe baan en werkt weer fulltime. Als je niet weet dat hij zo ziek is geweest, dan zou je het niet kunnen raden. In juni 2016 zijn we getrouwd om onze liefde te bezegelen. Dat was heel mooi.

Door alles wat we samen hebben meegemaakt, zijn we snel volwassen geworden. Na het herstel van Mark kwam dan ook onze kinderwens weer ter sprake. Voor de ziekte was die er al wel, maar we waren nog zo jong, hielden van reizen en toen Mark ziek werd, kreeg dat uiteraard prioriteit. Nu ons leven wat meer uitgebalanceerd is, zijn we klaar voor een kindje.”

Adoptie

“Omdat we via de natuurlijke weg geen kinderen meer kunnen krijgen, gaan we voor adoptie. We hebben het hele traject doorlopen en bijna al het papierwerk om op de wachtlijst te komen, is geregeld. Maar adoptie is duur: er hangt een prijskaartje aan van zo’n 65.000 euro... Hoewel we allebei hard werken, is het een heel groot bedrag. Daarom zijn we een actie voor crowdfunding begonnen.

We willen graag een kindje adopteren uit Amerika, omdat daar sprake is van een open adoptie en de biologische ouders dus ook in beeld zijn. Dat spreekt ons aan, daar voelen we ons goed bij. Wie weet dat we ons binnenkort echt ouder kunnen voelen over een klein mensje. Dat zou ons gezin helemaal compleet maken!”

Jij op VROUW.nl

Maak jij iets bijzonders mee en wil je je verhaal met ons delen?

Stuur dan een berichtje

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.