Nieuws/Vrouw
1617386069
Vrouw

'Mijn kledingstijl is vergelijkbaar met mijn haar; gestructureerde chaos!'

Martine Zeeman

Martine Zeeman

Van modetrends trekken deze vrouwen zich niets aan. Zij hebben hun eigen uitgesproken kledingstijl en wat anderen daarvan vinden... Lekker belangrijk! Nicolline van der Spek sprak met hen voor VROUW Magazine.

Martine Zeeman

Martine Zeeman

Martine Zeeman (56) is theatermaker bij het Theaterhuis in Noordwijk en woont samen. Haar stijl omschrijft ze als 'flamboyant met een stoer randje'.

Kleurig

"Ik heb niet een specifieke look, maar ik combineer graag en houd van gekte, van humor! Als ik me kleurig kleed, zit ik meteen al lekkerder in mijn vel. Eigenlijk kijk ik niet zozeer naar wat er in de mode is. Ik ben absoluut niet trendgevoelig.

Ik kan juist heel erg genieten van een oude jas met een mooi verhaal erachter. En van laarzen met pit. Mijn omgeving accepteert me zoals ik ben, dus ook mijn bijzondere kledingstijl.

Pippi Langkous

Ik ben een soort Pippi Langkous. Behalve het rode haar deel ik haar kijk op de wereld. Zo van 'Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat (ik) het wel kan!' Dat komt vast door mijn moeder. Zij haalde bijvoorbeeld 's winters de zandbak naar binnen; konden we toch lekker met zand spelen.

Feriet Tunc | VROUW Magazine

Feriet Tunc | VROUW Magazine

Pareltje

Kleding speelt ook een belangrijke rol in mijn theaterstukken. Nu ben ik bijvoorbeeld bezig met de voorbereidingen van een stuk over de ruimtevaart: Fly me to the Moon. Dan laat ik mijn fantasie de vrije loop: hoe zouden mensen op de maan eigenlijk gekleed gaan? Het belooft weer een pareltje te worden.

Over parels gesproken: ik kan er ook heus wel heel vrouwelijk uitzien, in een galajurk bijvoorbeeld of een kokerrok. Maar over het algemeen is mijn kledingstijl vergelijkbaar met mijn haar; gestructureerde chaos!"

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.